“България постави много високо европейската перспектива и свързаност на страните

...
“България постави много високо европейската перспектива и свързаност на страните
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Реформите по пътя към ЕС не са леки, но всяко усилие си струва

“България сложи доста високо европейската вероятност и съгласуваност на страните от Западните Балкани и се надявам това да не завърши с българското председателство. Поддържаме контакти с Австрия, Румъния и Хърватия – те ще продължат. Обръщам се към приятелите от Западните Балкани – използвайте този миг. Стратегията е доста навременна и обективна. Реформите не са леки, само че всяко едно изпитание си коства.“ Това съобщи през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в границите на полемика на тематика „ Бъдещето на Западните Балкани и новата Стратегия на Европейски Съюз ”, проведена от Европейския съвет по външна политика в София.

България постави основни старания да върне нашия район в стратегическия дневен ред на Европейския съюз. Сега, след публикуването на Стратегията за Западните Балкани, можем ясно да кажем, че документът дава отговор на нашите най-високи упования, добави Захариева.

„Този документ е източник на ентусиазъм както за политическите водачи, по този начин и за гражданите“, съобщи още българският първи посланик и изясни, че Стратегията без подозрение е значим тласък за младите генерации.“

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР