България поръчва допълнителни 460 000 дози от ваксината на .

...
България поръчва допълнителни 460 000 дози от ваксината на .
Коментари Харесай

Поръчваме допълнителни 460 000 дози от ваксината на Moderna

България поръчва спомагателни 460 000 дози от имунизацията на. Това стана ясно, откакто от държавната пресслужба в началото оповестиха, че са поръчани над 3 млн. дози РНК ваксини.
Впоследствие от здравното министерство потвърдиха за bTV, че по-същественото количество от поръчката – близо 2,9 млн. дози на Pfizer/BioNTech, са били обявени по-рано като част от прогнозните количества за България.
 Пристигнаха още 3600 дози от имунизацията на Moderna Пристигнаха още 3600 дози от имунизацията на Moderna
У нас бяха доставени 3600 дози от имунизацията против COVID-19 на производителя Moderna. Те дойдоха тази нощ и се съхраняват във фризер...
Поръчките – новата и към този момент обявената, са свързани със забавянето на дозите на AstraZeneca, сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на съвещание на държавното управление. " Считаме, че с актуалното предложение страната ще обезпечи задоволително количество ваксини, с цел да могат българските жители да избират с коя ваксина да се имунизират “, изясни той.
Количествата ваксини на Pfizer/BioNTech остават непроменени – т.е. страната ни ще може да разчита на към 3,9 млн. дози общо. С спомагателната поръчка на 460 хиляди дози от „ Модерна “ от този препарат ще разполагаме с по-малко от 1 млн. дози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР