България попадна в група А заедно с отборите на Украйна

...
България попадна в група А заедно с отборите на Украйна
Коментари Харесай

България в група с Украйна и Хърватия за Фед Къп

България попадна в група " А " дружно с тимовете на Украйна и Хърватия за идните мачове от група I на зона Европа/Африка. Надпреварата ще се организира в Талин (Естония) от 5-ти до 8-ми февруари. Нашите девойки са в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Гергана Топалова и Петя Аршинкова. Капитан на България за " Фед Къп " е Дора Рангелова.

Отборите са разпределени в две групи (една с три тима и една с четири). Победителите от всяка група ще играят на край за продобиване на промоция. В група " B " са тимовете на Италия, Австрия, Естония и Гърция.

Украинките имат извънредно мощен състав. Първата им ракета Елина Свитолина е номер 5 в международната класация. Втората ракета Даяна Ястремска е под номер 22 в света, а третата е Катерина Козлова номер 89. През предходната година България отстъпи трагично с 1-2 победи на Украйна, а Вики Томова записа впечатляваща победа над Катерина Козлова.

Първа ракета на Хърватия е Яна Фет, която е номер 240 в света. Тена Лукач е номер 272, а Леа Бошкович номер 312. В състава прави усещане и Дария Юрак, която е номер 40 в международната класация по двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР