България попадна сред страните, които ще бъдат домакини на етап

...
България попадна сред страните, които ще бъдат домакини на етап
Коментари Харесай

Тур дьо Франс идва в България, но за любители

България попадна измежду страните, които ще бъдат домакини на стадий от любителската верига, основана от уредниците на най-престижното колоездачно съревнование в света – “Тур дьо Франс ”. Състезанието е под шапката на истинската обиколка и се организира по нейните правила и с нейния бранд в над 20 страни по света.

Освен това спечелилите в обособените категории ще завоюват истинските фланелки на Тура – жълта за водач в генералното класиране, зелена за най-хубав спринтьор, бяла на червени точки за най-хубав катерач и бяла за най-хубав млад играч.

„ Най-голямото тяхно условие беше да осигурим трасе, което да има компликацията на “Тур дьо Франс ”. След като получихме поканата, повече от година преглеждахме условията, с цел да забележим можем ли да се оправим. Накрая взехме решение, че България заслужава да има едно такова съревнование “, сподели за bTV уредникът на „ Етап България “ Даниел Дуков.

В „ Етап България “ имат право да вземат участие всички фенове на колоезденето у нас. Състезанието ще се организира на 30 юли – седмица след финала на същинския Тур дьо Франс. Трасето е в живописните кътчета на Родопите в покрайнините на Велинград. Двете спортни дистанции са 102 и 57 километра. Ще има и фамилен старт на 5 километра.

„ През идната седмица чакаме ревизия от Франция, след която ще може публично да обявим трасето. Вече сме изготвили и уеб страница, тъй че който желае, може да стартира процеса по регистрация за надпреварата “, съобщи още Дуков.

Освен България, през 2023 година домакини ще са още 22 страни в целия свят.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР