България получи в понеделник нова пратка с 18 720 дози

...
България получи в понеделник нова пратка с 18 720 дози
Коментари Харесай

Започна реимунизация на медици, следват учители и домове за възрастни

България получи в понеделник нова пратка с 18 720 дози от имунизацията на Pfizer-BioNTech, която е на половина по-малко от авансово предстоящите 35 000 дози поради оповестените в края на предходната седмица на производителя.

С новата пратка ще продължи имунизацията на работещи в здравната сфера от първата фаза на имунизационния проект. През тази седмица ще стартира и имунизиране в някои домове за възрастни хора и на учители от втората фаза на проекта, само че единствено на някои места в страната. В понеделник стартира и реимунизация с втора доза от имунизацията на Pfizer-BioNTech на първите ваксинирани медици, измежду които здравният министър Костадин Ангелов и шефове на лечебни заведения.

До момента у нас са имунизирани 18 453 души и до края на предходната седмица са били регистрирани общо, които са разказани в късата характерност и са предстоящи.

Втората доза е обезпечена

" Когато има произвеждане, постоянно има и риск, само че със схемата, която сме решили да следваме, той е редуциран до най-малко. Всеки, който е получил първа ваксина, за него се пази някъде и втората – дали е в " Бул Био ", дали е в локалното РЗИ – няма значение. Ваксина има ", изясни в понеделник при приемането на пратката с имунизациите основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР