България получи средства от Европейската комисия за спешно подпомагане в

...
България получи средства от Европейската комисия за спешно подпомагане в
Коментари Харесай

България получи 21 млн. лв. от ЕК за настаняването на украинските бежанци

България получи средства от Европейската комисия за незабавно подкрепяне в размер на 21 318 000 лв.. Те са в поддръжка на първичния банкет и краткотрайно настаняване на украинските бежанци осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Грантовото съглашение сред Европейска комисия и Министерство на вътрешните работи за даване на средствата бе подписано на 14 декември 2022 година В рамките на осъществяването му вътрешното ведомство подписа оперативно съглашение с Министерството на туризма за даване на средства в размер на 12 322 000 лв., които ще бъдат употребявани за възобновяване на разноски от националния бюджет на Република България през 2022 година

Част от средствата в общ размер на 6 395 000 лв. - или 30 % от помощта, ще бъдат ориентирани към общини и неправителствени организации. Подписани са седем оперативни съглашения за даване на безплатна финансова помощ в общ размер на 5 327 000 лв. и следва подписването на още две съглашения на стойност 125 000 лв..

С цел асимилиране на остатъка от сумата за неправителствени организации и общини в размер на 943 000 лв. има опция за подаване на заявки за финансиране в границите на отворена покана за подаване на оферти. Средствата са за действия, свързани с даване на материално подкрепяне, поддръжка и услуги на украинските жители, на които е предоставена краткотрайна протекция, споделят още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР