България получи достъп до терминалите за втечнен газ в ТурцияБългария

...
България получи достъп до терминалите за втечнен газ в ТурцияБългария
Коментари Харесай

Вечерни новини: България с достъп до LNG терминалите в Турция; Големият въпрос за Европа

България получи достъп до терминалите за полутечен газ в Турция
България към този момент има достъп до терминалите за полутечен природен газ в Турция. Споразумението за съдействие сред „ Булгаргаз “ и турската държавна енергийна компания „ Боташ “ бе подписано през днешния ден в Министерския съвет. То е за период от 13 години и ще даде опция на публичния снабдител да внася по 1.5 милиарда куб. м. газ в страната.
„ Изключително сложна задача “: Радев връчи втория мандат за държавно управление
Президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание – „ Продължаваме промяната “. Кандидатът за министър председател на групировката е акад. Николай Денков.
Токът за бизнеса в България обичайно нараства след празниците
Електроенергията за бизнеса в България нараства с близо 26% в четвъртък, което може да се дефинира като обичайно след ниските цени през почивните дни към празниците. Цената на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) в пазарен сегмент „ Ден напред “ доближава 367.94 лева (без ДДС) за мегаватчас за доставка на 4 януари.
Големият въпрос за Европа: Какво ще направи една слаба Русия?
Войната в Украйна към този момент потвърди, че съвсем всички догатки на хората са неправилни и в този момент Европа се чуди какво към момента може да се допуска, написа в собствен разбор CNN Business.
„ Преговори с терористи “: Кремъл е напът да погуби съветския IT бранш
И без това разрушеният IT бранш на Русия рискува да загуби доста служащи през тази година поради плануваните промени в законодателството, обвързвано с отдалечената работа, предава Reuters. Десетки хиляди хора напуснаха страната, откакто Кремъл изпрати армията си в Украйна през февруари предходната година. Вълната от бягащи се надигна още по-високо през септември, когато властта даде ход на по-масова готовност на цивилни жители.
Съединени американски щати застигнаха Катар по експорт на полутечен природен газ
Съединени американски щати настигнаха Катар по експорт на полутечен природен газ (LNG) през предходната година, което е крайъгълен камък в стремителния напредък на Америка като главен снабдител на горивото, предава Bloomberg.
Уроците на 2022: Пет неща, които трансформираха крипто вечно
За доста хора, привлечени от криптовалутите като опция на остарялата световна финансова система, неуспехът на криптопазарите през предходната година подейства като ледено леден душ. В собствен разбор по тематиката CoinDesk отбелязва, че солидният финансов удар за вложителите не се дължи на проблеми в технологията, даже в противен случай – блокчейнът показва забележителни качества.
Китайските проекти за Луната стреснаха НАСА
Съединени американски щати към този момент са в „ галактическа конкуренция “ с Китай и ще би трябвало да наблюдават дали Пекин няма да опита да откри надзор над лунните запаси. Това споделя в изявление за Politico админът на НАСА Бил Нелсън. Той позволи, че азиатската страна може да предяви искания за благосъстоятелност над региони, богати на потребни изкопаеми.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвечерни вести новините от деня lng терминал Турция Европа въпроси България ПоследниНай-четениНакратко 68 Вечерни вести: България с достъп до LNG терминалите в Турция; Големият въпрос за Европа Пазари 304 Защо 2023-а може да се окаже година на невиждани върхове за златото Енергетика 224 Токът за бизнеса в България обичайно нараства след празниците Политика 1456 Големият въпрос за Европа: Какво ще направи една слаба Русия? Любопитно 10607 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Личности 10314 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Бюджет и финанси 7302 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година Личности 5212 Дейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богат Всички новиниОще от НакраткоВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР