България, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще настояват догодина да

...
България, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще настояват догодина да
Коментари Харесай

Кирил Вътев: България иска пари за земеделците, настояваме за подкрепа от ЕС

България, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще упорстват следващата година да има нова поддръжка от Европейски Съюз поради негативното влияние на войната в Украйна за земеделците. Това заяви отрасловият министър Кирил Вътев пред публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на своите сътрудници от Европейски Съюз. Той уточни, че по този въпрос следва обща среща.

Вследствие на нашите старания Европейската комисия увеличи тавана на украинската помощ от 250000 на 280 000 евро и удължи периода до 30 юни следващата година, разясни министърът.

„ Това е резултат от всичките ни старания. Комисията изрично отхвърля да отстранява таваните. България е единствената страна, която упорства за увеличение на държавната помощ ”, означи още Вътев.

Той разясни, че през днешния ден е дал своя вот с „ въздържал се ” при разискването на европейски правила за новите геномни техники. Той посочи, че науката постоянно изпреварва усещането на обществото за тези нови техники. За страдание у нас те се възприемат като генномодифицирани организми (ГМО), разясни Вътев.

„ ГМО от дълго време е отживялост. Новите геномни техники вършат чудеса. Европа изостава в това отношение. Не се одобри дефинитивно предлагането за въвеждане на нормативна уредба за новите геномни техники за Европейски Съюз, работата продължава ”, съобщи той. По думите му тези техники са бъдещето, само че към този момент половината от страните в Европейски Съюз са срещу.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР