България полага усилия да бъде готова да приеме еврото не

...
България полага усилия да бъде готова да приеме еврото не
Коментари Харесай

Министерство на финансите отрича да отлага еврото

България поставя старания да бъде подготвена да одобри еврото не по-късно от 1 януари 2025 година Подготовката и напредъкът на страната ни в тази посока бяха разисквани на срещите на министъра на финансите Росица Велкова с ръководителя на Еврогрупата Паскал Донахю и с еврокомисаря Валдис Домбровскис по време на съвещанието на ЕКОФИН на 27-28 април.

На тях бяха дискутирани също въпросът за преодоляването на инфлацията и ограниченията на държавното управление в тази посока, както и упованията за недостиг по бюджета. За тези диалози пресцентърът на МФ заяви навреме.

Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединението на страната ни към Еврозоната - Министерството на финансите изрично декларира, че на тези срещи не е повдигана тематиката за отсрочване на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 година
 Възраждане внесе 590 хиляди подписа за отсрочване на еврото
Възраждане внесе 590 хиляди подписа за отсрочване на еврото

Костадинов чака офанзива и доноси от " Демократична България "

Членството в Еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава дейната работа на страната по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, по този начин и в законодателната част . Министерството на финансите счита за неприемливо разпространението на подправени вести и спорни послания в медиите, изключително в такива с добра известност в общественото пространство. Всяка информация за формалните срещи на министъра на финансите се дава в точния момент от пресцентъра на институцията по формален път, опровергават от Министерство на финансите.
 През пролетта на 2024 година излиза наяве дали България е подготвена за еврото
През пролетта на 2024 година излиза наяве дали България е подготвена за еврото

Домбровскис не чака страната ни да покрие критериите за еврозоната преди 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР