България покрива всички критерии за членство в Шенген и не

...
България покрива всички критерии за членство в Шенген и не
Коментари Харесай

Не се отказваме от Шенген, Донев критикува Нидерландия и Австрия за двойни стандарти

България покрива всички критерии за участие в Шенген и не се отхвърля. Няма да се пестят старания в търсене на поддръжка от страна на Нидерландия и Австрия. За това бе безапелационен служебният министър председател Гълъб Донев на брифинг в Министерски съвет. Той уточни, че е имал среща с трима министри, вътрешния - Иван Демерджиев, на външните работи - Николай Милков, на правораздаването - Крум Зарков, във връзка позицията на Нидерландия за приемането ни в Шенген.
 Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия
Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия

За България " към момента е прекомерно рано ", решението на Нидерландия е " по непоколебим, само че обективен метод "

Донев изброи три инспекции в страната, в които нидерландската страна не е взела присъединяване, едната била от страна на Австрия.

" За страдание нидерландската страна не взе присъединяване в тези инспекции, изразените запаси на премиера на Нидерландия се опровергават от умозаключение на Европейска комисия и опонират на мнението на всички държави-членки и мнението на Екологичен потенциал и Европейска комисия, че сме покрили 6 съществени критерия ", изясни той.
 Пеканов: България стана жертва на антиевропейски усеща за Шенген
Пеканов: България стана жертва на антиевропейски усеща за Шенген

Той не знае дали ще се скрепи кабинет, който да издържи 4 година

" Повече от явно е, че позициите на Австрия и Нидерландия са подбудени повече от вътрешнополитически съображения, в сравнение с от използването на шенгенските правила в България ", считат от кабинета.

Според българските управляващи с това решение се внася разделяне в Европейски Съюз, слага се под въпрос единството на съюза, пораждат се подозрения за полагане на двойни стандарти , изключително от страна на премиера на Нидерландия. Канцлерът на Австрия се базира на въпроси на шенгенската система като цяло, които не са отговорност на България, разясни Гълъб Донев. По думите му от страна на Нидерландия " има недостойни внушения ".

За Европейски Съюз, за Нидерландия, за Австрия и България отводът за участието ни в Шенген е пропуск, счита министър председателят " поради отбраната на външните граници ".
 Евролидер споделил на Петков, че оставаме отвън Шенген при късмет Борисов да се върне на власт
Евролидер споделил на Петков, че оставаме отвън Шенген при късмет Борисов да се върне на власт

Петков не вижда различен вид с изключение на нови избори

До 8-9 декември, когато се чака дефинитивно решение, ще се вършат още стъпки, диалози, срещи за да се покриват всички условия и критерии за Шенген. " Без значение дали държавното управление е служебно или постоянно. Надяваме се на разсъдък и болшинството на другите страни-членки и решение въз основа на приемане на техните критерии, покрити от България 2011 година, заключи Донев.

Той изброи в детайли положените до момента старания и прикани Народното събрание да одобри промените по Плана за резистентност.
 България и Румъния няма да се причислят към Шенген тази година
България и Румъния няма да се причислят към Шенген тази година

Решението се отсрочва за идната година

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява догатката на премиера на Нидерландия, че границата на страната ни се минава за 50 евро. Това не е потвърдено, а мнение, сподели той. " Има вяра, че Австрия може да промени позицията си, Нидерландия има подозрения по отношение на изнемощял механизъм, а не по отношение на границите ", посочи той.
 Премиерът привиква среща за Шенген
Премиерът привиква среща за Шенген

Ще бъдат разисквани дейностите за отстояване на готовността ни за присъединение

За проблемите по границите ни с мигранти, той бе безапелационен, че имало репортажи-манипулации и изясни за диалози с турската страна. " Имахме няколко срещи с Турция и държавното управление прави индикации, че има смяна ", посочи той. Мигрантите стават все по-агресивни , употребяват камъни, ножове, оръжие, в случай че я няма експанзията, няма да има случаи с пострадали чиновници на реда, разяснява още министърът.

Иван Демерджиев подлага на критика Австрия за решението за бранене не на външни, а на вътрешни граници. Заловените на българо-румънската граница са 107 лица, а над 150 000 са спрени да преминат, даде за образец той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР