България Пожар в Стара Загора, евакуираха деца Само в петък

...
България Пожар в Стара Загора, евакуираха деца Само в петък
Коментари Харесай

Пожар в Стара Загора, евакуираха деца

България Пожар в Стара Загора, изтеглиха деца Само в петък е имало 100 огнища на пожари, заяви вътрешният министър 31 август 2019, 18:34  Пожар в Стара Загора, изтеглиха деца Източник: БГНЕС
яколко огромни пожара горят на територията на Старозагорска област, заяви БГНЕС.

Пожар е избухнал в квартал „ Лозенец” в Стара Загора. Там гори горски масив. Заради огнената буря е евакуиран дом "Майка и дете ", с цел да се предпазят жителите му от вероятно нахлуване на пламъци в рискова непосредственост до постройката. Заплашен е също по този начин и новоизграден католически храм.

Вторият огромен пожар, при който има огромни вреди, е в село Тъжа, където съвсем изцяло изгоря учебното заведение в селото. Тепърва ще се обясняват вредите. Пламъците още бушуват. На място има десетки пожарникари.

Трогателно обръщение към огнеборци: Само когато сърцето ти е огнено, може да вървиш в борба с пожара

Над 100 чиновници на горите и пожарникари гасиха пожар край Петрич, избухнал в петък следобяд. Пожарът към този момент е овладян, изгорели са 60 дка борова гора и 600 дка дъб, габър, шубраци и треви. Пожарът е зародил сред селата Чуричене и Долна Рибница.

Мобилизираните на място горски чиновници, взаимно с екипи на пожарната работа, съумяват да овладеят стихията, само че поради мощния вятър и високите температури огънят още веднъж се разгаря.
 Пожарът край Петрич
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви през днешния ден, че е разпоредено наличие на пожарни коли край масивите, където се събира селскостопанската годишна продукция, поради повишения риск от пожари. Той уточни, че

през вчерашния ден са били открити над 100 огнища на пожари . Министърът посочи, че основният комисар Николай Николов е основал организация за изнесени наряди, което значи, че пожарните коли не стоят в базите, а тук-там, където има селскостопанска продукция и заплаха от пожари, с цел да могат по-бързо да се намесят при възникването на местен пожар.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР