България поема председателството на Съвета на Европейския съюз и чуждестранните

...
България поема председателството на Съвета на Европейския съюз и чуждестранните
Коментари Харесай

Българското европредседателство през погледа на чуждите медии

България поема председателството на Съвета на Европейския съюз и задграничните медии отразяват това с разнообразни акценти. 

" Най-бедната страна членка на Европейски Съюз и постоянно считана за най-корумпираната поема ротационното председателство на Съвета ", показва в подзаглавие на материал по мотива Euronews . Изданието цитира Даниел Смилов от Центъра за демократични тактики и Стойко Стойков от ОМО Илинден Пирин, акцентирайки че през месец май 2018 година следва среща сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани.

" България поема европредседателството в турболентни времена ", написа Дойче Веле онлайн. Страната, която е под наблюдаване от Брюксел, би трябвало да работи засилено, с цел да поддържа блока единен при задаващ се Брекзит и неразрешени миграционни проблеми, акцентира Дайче Веле. 

" Облак от корупция е щръкнал над България, до момента в който тя поема еевропредседателството ", е заглавието на английския Гардиън . Поддръжници на акцията за битка с корпуцията се притесняват, че Брюксел ще стане по-мек със София, написа още той. Друг мотив за паники е съществуването на крайнодесни партии в държавното управление, разяснява още изданието в обстоен материал, който отразява българските проблеми съгласно създателите. 

Франс прес цитира премиера Бойко Борисов да споделя, че България ще дава отговор за европейското председателство в основен миг за Европейски Съюз и той се надява, че нейният лозунг " Обединенито прави силата " ще я води.

За да позволи бежанската рецесия, София евентуално ще оказва напън за нормализиране на връзките на Европа с Турция, с която България споделя граница от 260 километра, показва още Агенция Франс Прес. 

Естонската държавна медия  ERR  заяви, че Естония и България са определили за свои цели като страни председателки основаването на работни места, икономическия растеж, сигурността, по-голямото възприятие на убеденост на хората, климатичните промени и чистата сила, както и засилването на позициите на единна Европа по света. 

Ирландското издание  The Irish Times  смята, че България се надява да придвижи напред участието на съседите си в Европейски Съюз и да бъде хазаин на стотици срещи и събития на Съюза.

Thank you @EU2017EE.
Bulgarian Presidency will continue to build on Estonian achievements with dedication and ambition in the interest of all EU citizens. #UnitedWeStandStronghttps://t.co/EWKogT5ghq

— EU2018BG (@EU2018BG) December 31, 2017

Младият австрийски канцлер Себастиан Курц разяснява, че чака с неспокойствие да проработи по-тясно с България в идните 6 месеца, до момента в който тя ръководи Европейски Съюз. 

Looking forward to working closely with #Bulgaria in the coming 6 months @EU2018BG as well as to #EU2018AT in the second half of #2018. 2/2

— Sebastian Kurz (@sebastiankurz) December 31, 2017
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР