България Подпомагането на земеделския сектор след COVID-19 е максимално облекчено

...
България Подпомагането на земеделския сектор след COVID-19 е максимално облекчено
Коментари Харесай

"Подпомагането на земеделския сектор след COVID-19 е максимално облекчено"

България " Подпомагането на земеделския бранш след COVID-19 е оптимално облекчено " Министър Танева разяснява, че един от най-засегнатите браншове досега е производството и преработката на розов цвят 12 юни 2020, 20:40  Източник: БГНЕС
"Правим всичко допустимо кандидатстването по хоризонталната мярка COVID-19 за земеделския бранш да е оптимално облекчено ". Това е оповестила министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при посещаване на розов масив в град Клисура, оповестиха от Министерството на земеделието, представени от Българска телеграфна агенция.

Дончев: Десислава Танева не би трябвало да подава оставка

По време на визитата е бил извършен диалог с розопроизводители и ръководителя на Професионалната асоциация на розопроизводителите в България (ПАРБ) Христо Николов, както и с изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по сортоизпитване, апробация и семеконтрол Бистра Павловска.

По думите на министър Танева, на Комитет по наблюдаване на ПРСР 2014-2020 година при започване на месец юли ще бъде препоръчано програмиране на мярка, която да бъде обезщетителна и бърза, с цел да могат средствата незабавно да отидат при земеделците. Тя е допълнила, че розопроизводителите ще могат да аплайват с УРН и протокол от идентификацията на насажденията от маслодайна роза, публикуван от Общинските служби по земеделие.

Десислава Танева: Цитатът е от видеоконферентна връзка от март

Десислава Танева е прецизирала още, че един от най-засегнатите браншове досега е точно производството и преработката на розов цвят, който би трябвало да бъде подсилен. По време на срещата тя е показала изискванията на компенсацията, която ще се даде на производителите, изясняват от Министерството на земеделието.

"Предвижда се посредством мярката COVID-19 розопроизводителите да бъдат обезщетени и поради стесняване на пазара. С тези спомагателни средства ще се покрие забележителна част от тази загуба ", коментирала е Танева.

Тя прецизирала, че на 11 юни предлагането на България за даване на изключителна помощ на засегнатите браншове в границите на ПРСР е била гласувана и подкрепена с болшинство в Комисията по земеделие в Европейския парламент.

Стартира онлайн резервационна система "Преоткрий България "

"Чрез опцията за предстоящото гласоподаване в пленарна зала на Европейския парламент до 19-ти юни и окончателните промени на равнище Европейски Съюз, Министерството на земеделието ще обезпечи финансова помощ и поддръжка за секторите, които са в компликации вследствие на въздействието на пандемията ", е споделила още Танева.

Земеделският министър, дружно с ръководителя на ПАРБ Христо Николов, са посетили и розоварна в с. Търничени, община Павел Баня, където са разговаряли с заместник-председателя на управителния съвет на Българска Национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика Филип Лисичаров.

Представителите на двете браншови организации са декларирали, че законът за маслодайната роза работи и с помощта на него нещата в бранша се усъвършенстват. Те са поискали по-строг надзор в дестилериите и са предложили основаване на контролно звено на централно равнище, което да прави инспекции, прецизират от Министерството на земеделието.

Европейската комисия предизвести България за вносните храни

Към момента са били подадени 2216 заявки за регистрация на розопроизводители и розопреработватели през акция 2020г. в страната, според условията на закона. Досега комисиите са направили идентификация на насажденията от маслодайна роза на 1 686 заявителя. Това съставлява 76 % от всички постъпили заявки за регистрация.

Танева: Малко над 16 млн. лева за бранш "Рибарство и аквакултури "

Проверките на място са детайлни. Те се правят в наличието на притежателя на насажденията или на негов представител. Основната им цел е да се откри типът на насажденията, какъв брой от площите са засадени с Rosa damascena и какъв брой с Rosa alba и да се резервира качеството на българското масло, изясняват от Министерството на земеделието.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Изтича срокът да поискате разсрочване на заемите  1 Шепа хора ще завоюват от изкупуването на „ спящите акции “  1 Проверяват за качеството на горивата у нас  1 Българска банка за развиване закупи акции на ПИБ --> Пaрите ни  Изтича срокът да поискате разсрочване на заемите Изтича срокът да поискате разсрочване на заемите  Шепа хора ще завоюват от изкупуването на „ спящите акции “ Шепа хора ще завоюват от изкупуването на „ спящите акции “  Проверяват за качеството на горивата у нас Проверяват за качеството на горивата у нас  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани - Теми в развиване | Vesti.bg Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> " />
" Руските невидими армии " - кои са те?
 <br> Интубираха мъжа с COVID-19 от Кайт къмпинг " />
Интубираха мъжа с COVID-19 от Кайт къмпинг "Градина "
 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 Последни  " Подпомагането на земеделския бранш след COVID-19 е...  Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична...  14-годишно момиче е в сериозно положение след случай с кон 14-годишно момиче е в сериозно положение след случай...  Николай Неновски встъпи в служба като член на УС на Българска народна банка Николай Неновски встъпи в служба като член на УС на...  Два футболни клуба срещу законопроекта на Валери Симеонов Два футболни клуба срещу законопроекта на Валери...  Пътуваме без карантина до 16 страни Пътуваме без карантина до 16 страни  Дрогиран блъсна два пъти жена в Самоков Дрогиран блъсна два пъти жена в Самоков  Вижте резултатите от матурите Вижте резултатите от матурите  Нова жертва на COVID-19 у нас Нова жертва на COVID-19 у нас  „ Карай напряко “ с доцент Ангел Кунчев „ Карай напряко “ с доцент Ангел Кунчев  Борис Джонсън: Това е неуместно и срамно Борис Джонсън: Това е неуместно и срамно  Държави, упрекнати в криене на данни за ковид Държави, упрекнати в криене на данни за ковид  „ Европа на първа линия “ в „ Темата на NOVA “ „ Европа на първа линия “ в „ Темата на NOVA “  Емил Караниколов Оптимист съм, че до юли ще влезем в банковия...  И Испания признава изтекли български персонални документи И Испания признава изтекли български персонални документи  ВАП разпореди инспекция на качеството на течните горива ВАП разпореди инспекция на качеството на течните горива  Англия отхвърля удължение на договарянията с Европейски Съюз Англия отхвърля удължение на договарянията с Европейски Съюз  В Германия се задава вълна от банкрути през август В Германия се задава вълна от банкрути през август  Назрява ли нов протест в Сирия Назрява ли нов протест в Сирия  Петкова: И петте компании ще подадат предложения за АЕЦ Петкова: И петте компании ще подадат предложения за АЕЦ... Всичко от през днешния ден Виц на деня Грипна почивка. Няма кой да гледа детето. Връчват го на татко му и като чува, че ще върви с тате на работа, момченцето блества като… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство  DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19  Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие  Бойко Борисов: Моят телефон няма кирилица Бойко Борисов: Моят телефон няма кирилица  Удължават изключителната епидемиологична конюнктура до 30 юни  Ангел Кунчев ще изиска удължение на изключителната епидемиологична конюнктура до 30 юни Водещи вести  Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура Ананиев издаде 4 заповеди за изключителната епидемиологична конюнктура  14-годишно момиче е в сериозно положение след случай с кон 14-годишно момиче е в сериозно положение след случай с кон  Нова жертва на COVID-19 у нас Нова жертва на COVID-19 у нас  Борис Джонсън: Това е неуместно и срамно Борис Джонсън: Това е неуместно и срамно  Вижте резултатите от матурите Вижте резултатите от матурите  Дрогиран блъсна два пъти жена в Самоков Дрогиран блъсна два пъти жена в Самоков  Пътуваме без карантина до 16 страни Пътуваме без карантина до 16 страни  Какво знаем за новото съветско лекарство против ковид Какво знаем за новото съветско лекарство против ковид  Легендата за 47-те ронини, отмъстили за своя стопанин Легендата за 47-те ронини, отмъстили за своя стопанин  <p>Къде в <strong>България</strong> да се <strong>отбием</strong> това <strong>лято</strong></p> Величествени върхове, пещери, водопади - къде в България да се отбием това лято
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР