България подкрепя предоставянето на по-дълга отсрочка до оттеглянето на Великобритания

...
България подкрепя предоставянето на по-дълга отсрочка до оттеглянето на Великобритания
Коментари Харесай

България подкрепя отлагане с година на Брекзит, обяви Борисов

България поддържа даването на по-дълга пролонгация до отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при идването си в Брюксел за присъединяване в изключителния Европейски съвет, където се разисква въпросът за отсрочване на Брекзит, заяви Българска телеграфна агенция.
 Европейските водачи вземат решение за Брекзит на изключително съвещание в Брюксел  Британският парламент даде период за Брекзит до 30 юни, а Доналд Туск - до една година
Нито една от двете страни не желае излизане без контракт, уточни Борисов.

Той означи, че съществуват неясноти, да вземем за пример дали в случай че Англия свика избори за евродепутати, само че се отдръпна от Европейски Съюз до 30 юни, както пожела министър председателят Тереза Мей, определените английски представители могат по своя воля да останат в Екологичен потенциал.

Има ли мощ, която да им каже: " Напуснете ", попита Борисов.

Аз съм да се удължи срокът, само че би трябвало да имаме всички тези гаранции, другояче може да стане огромен безпорядък, разяснява той.

Най-добре да се даде дълъг период - година, година и половина, и през това време да се работи. В петък ще настане потрес и смут, в случай че не се удължи и отговорни ще сме ние. Британците всякога идват с ново искане за удължение и който каже

" Не, дотук беше ", поема целия риск, че поради него това се случва, разясни той.

Очаквам и от другите оставки, съобщи Борисов по въпроса за свадите в нашата страна. Те ни гледат сеира, ние човек след човек, знакови фигури подават оставки. Накрая излизат с цялата си безочливост и споделят, че оставките не било нищо. Ами подайте и вие като нас оставки, пък по-късно ще приказваме по другите тематики, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР