България подкрепя политиката на отворени врати на НАТО и е

...
България подкрепя политиката на отворени врати на НАТО и е
Коментари Харесай

България подкрепи Босна, Македония и Грузия за НАТО

България поддържа политиката на отворени порти на НАТО и е на мнение, че е пристигнало време за задействането на проекта за деяние за участие за Босна и Херцеговина, Македония и Грузия. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева, която взе участие в днешното съвещание на външните министри от НАТО в Брюксел.

По нейните думи това е значимо за сигурността и стабилността на нашия район. Тя дефинира дебата като доста значим и за България, и може би нелек. Захариева разяснява, че слагането на тематиката в дневния ред на днешното съвещание е доста значим знак. Въпросът дали ще се задейства проектът за деяние за участие за Босна и Херцеговина може би ще остане за водачите през юли, разясни тя във връзка идната среща на държавните и държавните ръководители от НАТО това лято.

Вицепремиерът уточни, че евентуално в края на май може да се чака ново съвещание на Съвета НАТО-Русия. Общото мнение е, че към този момент няма причина за смяна на досегашния метод към Москва - насърчаване на качества за защита и продължение на разговора, добави Захариева.

Тя означи, че поддръжката на НАТО за обединението против " Ислямска страна " би трябвало да се резервира, тъй като не са решени всички проблеми с радикализацията и тероризма. Общо е мнението, че когато моментът пристигна, би трябвало да се ускори партньорството с Либия, добави тя.

По мотив събитията на Корейския полуостров вицепремиерът уточни, че през днешния ден в действителност е значим ден и исторически миг. Всички сме обнадеждени от тези дейности, само че оставаме деликатни и на мнение, че би трябвало да се запазят всички ограничения против Северна Корея до използването на днешните изказвания - нуклеарно разоръжаване не се случва толкоз елементарно. Българската позиция е неизменима - твърди наказания, само че опазване на каналите за разговор, добави вицепримерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР