България подкрепя и работи за постигане на климатична неутралност на

...
България подкрепя и работи за постигане на климатична неутралност на
Коментари Харесай

България подкрепя и работи за постигане на климатична неутралност на ЕС до 2050 г.

България поддържа и работи за реализиране на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година За страната ни определянето на климатичните цели и тяхното преразглеждане е политическо решение, което може да бъде взето от Европейския съвет единствено след осъществяване на задълбочени и обширни полемики на основата на подробна оценка на въздействието, в това число на национално равнище. Тази позиция ще бъде отстоявана от България на идното съвещание на Европейския съвет на 15-16 октомври в Брюксел.

По време на съвещанието водачите на страните членки на Европейски Съюз ще оценят осъществения прогрес при осъществяването на задачата за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година и ще проведат ориентационен спор по тематиката.

Държавните и държавни ръководители от Европейски Съюз ще продължат своя постоянен продан по тематиката COVID-19, като ще обсъдят цялостна съгласуваност на ограниченията в отговор на пандемията, както и въпроси, свързани с създаването и разпространението на ваксина.

Сред тематиките на Европейския съвет ще са и договарянията сред Европейския съюз и Англия. В интерес на България е реализиране на съглашение за бъдещо партньорство сред двете страни. Страната ни отдава изключително значение на осъществяването на Споразумението за отдръпване, като смята правата на жителите за въпрос от изключителна значимост.

Във фокуса на срещата ще бъдат и връзките на Европейски Съюз с Африка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР