„България подкрепя членството на Македония в НАТО и в ЕС“,

...
„България подкрепя членството на Македония в НАТО и в ЕС“,
Коментари Харесай

Каракачанов: Подкрепяме членството на Македония в НАТО и в ЕС


„ България поддържа участието на Македония в НАТО и в Европейски Съюз “, сподели заместител министър-председателят и министър на защитата Красимир Каракачанов пред македонския вицепремиер и боен министър Радмила Шекеринска. Каракачанов напомни, че главният приоритет на българското председателство за нашето държавно управление е Западните Балкани.

„ Ние считаме, че консолидираното на страните от Западните Балкани в НАТО и в Европейски Съюз е единственият метод, за това. когато ние сме дружно в тези интернационалните структури, да бъдат решени всички изкуствени или наслоени от историята проблеми и по тази причина нашата позиция в това отношение е ясна и категорична”, сподели той.

Двамата министри подписаха през днешния ден два протокола за желание – за осъществяването на действия по обезпечаване на лабораторни проучвания и за развиването на съдействие сред Военновъздушните сили на двете страни. Според Каракачанов с темпото, с което работят през последните няколко месеца, бързо ще съумеят да подпишат и други съглашения.

„ Нашата главната цел е да задълбочим съдействие и в региона на обществената политика, и в региона на образованието на македонски военнослужещи. И по този метод нашите европейски и натовски сътрудници сами ще видят, че Македония освен има положителното предпочитание, само че прави и нужните действителни стъпки за своето участие в НАТО и ЕС”, уточни той. Българският министър напомни, че е споделил в Скопие, споделя го и тук: „ За нас проблем с името на Република Македония не съществува”.

„ Моето посещаване в България, както и визитата на господин Каракачанов в Македония е единствено една от редицата от интензивности за развиването на нашите двустранни връзки и за насърчаване на духа на добросъседството на нашите две другарски страни”, сподели Радмила Шекеринска. Тя уточни, че това е единствено доказателство, че „ Договорът за добросъседство, който подписахме преди няколко месеца, не е единствено едно парче хартия, а платформа, на която се построява сполучливото съдействие на повече полета "./informo.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР