България подкрепи декларация на Европейския съюз срещу натиска, оказван на

...
България подкрепи декларация на Европейския съюз срещу натиска, оказван на
Коментари Харесай

ЕС осъди натиска срещу посланика на Германия във Венецуела

България поддържа декларация на Европейския съюз против натиска, оказван на посланика на Германия във Венецуела да напусне страната, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

 © БГНЕС
Държавите-членки на Европейски Съюз показват цялостна взаимност с Германия.

„ Европейският съюз твърдо осъжда обстоятелството, че немският дипломат в Каракас е подложен на напън да напусне страната и показва цялостна взаимност с Германия “, акцентират 28 държави-членки. „ Мерки, които препятстват работата на дипломатите, единствено способстват за ескалиране на напрежението и подкопават политическия път за излизане от рецесията “, акцентира Европейски Съюз.

Държавите-членки на Европейски Съюз декларират още, че ще продължат работата за политическо, спокойно и демократично решение на рецесията, в това число посредством Международната контактна група.

В декларацията се акцентира подготвеност да се употребяват всички подобаващи принадлежности за реакция на актуалните събития.
 Германският дипломат във Венецуела беше разгласен за личност нон грата Германският дипломат във Венецуела беше разгласен за личност нон грата
Каракас даде 48 часа на немския дипломат, с цел да напусне страната. Той е упрекнат в интервенция във вътрешните работи на Венецуела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР