България победи с 3:0 Гърция в първия си мач от

...
България победи с 3:0 Гърция в първия си мач от
Коментари Харесай

България загря с 3:0 срещу Гърция на Евроволей 2019

България победи с 3:0 Гърция в първия си мач от европейското състезание за мъже във Франция. След нервно начало в първия гейм, нашият отбор с лекост завоюва срещата. В съвсем подготвително движение играчите на Силвано Пранди не оставиха подозрение, че са по-класният тим.

Началото на мача бе за гърците, които поведоха с 3:1 и до 10-ата точка поддържаха задатък от 1-2 т. В тези моменти противникът сподели впечатляваща игра в отбрана. Неуспешна офанзива на Пеликудас при 5:7 разреши на нашите да понижат резултата. Светослав Гоцев изненада гърците с къса забивка за 7:8. Грешка на Зупанис от сервис докара до 10:11, при което видео повтаряне ни донесе първото равнене в гейма 11:11.

Ново видео повтаряне още веднъж бе извоювано от нашите за 13:13. Селекционерът Силвано Пранди изиска първо спиране при 19:17 за България. Последваха разнородни и мощни офанзиви, приключени по превъзходен метод от Соколов и Скримов. Не оказа помощ и спирането, поискано от щаба на Гърция при 23:20. Първият гейм беше затворен при 25:22.

Вторият гейм стартира с замяна на точки посредством Скримов и Пеликудас. Последва сполучлив индивидуален блок на Соколов за 2:1. Грешка на Скримов при осъществяване на сервис докара до 5:5. С приказен Гоцев на обсада българите поведоха с 8:5. Двоен блок на Гоцев и Соколов и резултатът е 11:6. Мощна забивка на Цветан Соколов и 14:8. Две поредни точки след сервис на Соколов накараха гърците да вземат спиране при 17:9. Соколов обаче е неукротим и бележи нова точка за 18:10. Виктор Йосифов през центъра пробива за 19-та точка. В тези минути впечатляваща е играта на Гоцев на блок. Отлична игра на мрежата на Пападопулос понижава резултата на 21:15. Нашите затварят втория гейм с 25:16 след прецизна обсада на Мартин Атанасов.

Гърците поведоха с 2:0 в третия гейм посредством Раптис и Петреас. Съперниците би трябвало да рискуват, в случай че към момента имат очаквания за поврат и го вършат най-много при осъществяване на сервис. Скримов с техничен удар по блокадата изравнява 3:3. Мощна офанзива на Пелекудас през центъра не разрешава на българите да се откъснат в резултата - 6:4. Две сполучливи блокади на Петреас и преднината на нашите е единствено една точка - 9:8. Грешка от сервис на Мартин Атанасов и гърците поддържат разликата от 1 т. при 11:10. Той обаче се реваншира минути по-късно и от сложна позиция направи 14:10. Раптис с мощна офанзива от втора линия понижава на 14:11. Скримов се отличи с хитра точка за 17:11, промушвайки топката сред мрежата и блокадата. С обмислен удар по диагонала Мартин Атанасов направи 22:16. Следващата точка осъществя Гоцев с мощна забивка през центъра. След 4 следващи точки на гърците, Силвано Пранди изиска спиране при 24:20. В идната офанзива Гоцев през центъра постави точка на разногласието - 25:20 и 3:0 за България.

За първи път европейското състезание ще се организира в 4 разнообразни страни (Франция, Белгия, Холандия и Словения). "Лъвовете " са в една група с Гърция, Румъния, Италия, Франция и Португалия.

Хубавата вест в нашия отбор е завръщането на Тодор Скримов след травмата, която получи в мача против Бразилия от Световната лига. От състава обаче отпадна в последния миг Розалин Пенчев, който беше сменен от Георги Петров.

БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ 3:0 (25:22, 25:16, 25:20)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

Резерви: Добромир Димитров, Венелин Кадънков, Николай Пенчев, Георги Петров, Теодор Тодоров, Алекс Грозданов, Петър Каракашев-либеро

Селекционер Силвано Пранди

ГЪРЦИЯ: Дмитро Филипов, Никос Зупани, Панайотис Пелекудас, Александрос Раптис, Йоргос Петреас, Атанасиос Протопсалтис - Менелаос Кокинакис-либеро

Резерви: Константинос Стивахтис, Ираклис Пападополус, Менелаос Кокинакис, Андреас-Димитриос Фрагкос, Теодорос Воулкидас, Йоргос Папаелексиу

Селекционер Димитрис Андреопулус
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР