България победи Белгия с 3-2 победи във втория си сблъсък

...
България победи Белгия с 3-2 победи във втория си сблъсък
Коментари Харесай

Лазаров и Шиникова с решителната победа: Триумф за България на United Cup


България победи Белгия с 3-2 победи във втория си конфликт на United Cup. Това стана, откакто в решителния мач на двойки Александър Лазаров и Изабелла Шиникова реализираха страховит поврат против топ ракетите на противника Давид Гофен и Елизе Мертенс – 1-6, 7-6(5), …

По този метод българското присъединяване в първото издание на отборния шампионат приключи по прелестен метод след четири дни, в които родните тенисисти демонстрираха, че заслужават мястото си измежду най-хубавите тимове в спорта.

Поражението с 1-4 от Гърция за жалост прави невероятно достигането до първото място в групата, само че скъпият опит за родните тенисисти сигурно ще способства за бъдещите им победи.

За триумфа над Белгия помогнаха успехите на сингъл на Григор Димитров и Димитър Кузманов надлежно над Давид Гофен и Зизу Бергс, а в това време Шиникова и Гергана Топалова играха доста почтено и взеха сетове на тенисистки с доста по-висок ранкинг като Алисон ван Уйтванк и Елизе Мертенс.

Двубоят сред България и Белгия се оказа и първият в историята на шампионата, в който смесените двойки бяха в решителен темперамент. Капитанът Григор Димитров взе решение да даде късмет за изява и на единствения, който до този миг не бе играл в шампионата, а Лазаров не го подведе.

В първия сет си личеше, че липсва синхрон в българския тандем, само че с всеки минал гейм обстановката изглеждаше все по-позитивна, с цел да се стигне до доста равностойния втори сет. В него на два пъти България повеждаше с пробив, само че не успяваше да затвърди задатъка. Стигна се до инфарктна обстановка при 4-5, когато при 40/40 в подаването на Лазаров противникът имаше на процедура мачбол. Ретурът на Гофен мина на сантиметри от главната линия, което резервира възможностите на България. Шиникова взе подаването си за 6-6, с цел да докара сета до тайбрек. В него родните тенисисти използваха преимуществото си от третия случай, с цел да завоюват частта и до вкарат дуела в нов тайбрек, този път до 10 точки.

За него Лазаров и Шиникова бяха запазили най-хубавото от себе си. Те поведоха с 8-1 точки и макар че краят не бе толкоз елементарен, въпреки всичко успеха бе факт след 10-6.

Очаквайте детайлности.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР