България победи Белгия с 1:6, 7:6 (7:5), 10:6 в решителния

...
България победи Белгия с 1:6, 7:6 (7:5), 10:6 в решителния
Коментари Харесай

България победи Белгия за Юнайтед Къп

България победи Белгия с 1:6, 7:6 (7:5), 10:6 в решителния мач на двойки на " Юнайтед Къп " в Австралия. Изабелла Шиникова и Александър Лазаров пречупиха Елизе Мертенс и Давид Гофен след час и половина игра и донесоха историческата първа отборна победа на нашата страна в историята на шампионата.

Началото за родната двойка беше кошмарно, само че Шиникова и Лазаров демонстрираха темперамент във втория сет. След замяна на пробиви за 2:2 и 4:4 се стигна до тайбрек. Там също всичко изглеждаше равностойно до края, само че българката двойка измъкна успеха със 7:5.

Третият сет се игра до 10 точки, а нашите стартираха доста мощно и дръпнаха с 8:1. Мертенс и Гофен доведоха резултата до 6:9, само че не съумяха да се преборят за повече и изгубиха с 6:10.
 Шиникова още веднъж загуби в Юнайтед къп Шиникова още веднъж загуби в Юнайтед къп
Отборът на България, воден от капитана Григор Димитров, взе крайната победа над Белгия с 3-2. Крайното класиране в групата ще се дефинира след последния мач в нашата група сред Гърция и Белгия, само че България няма шансове за първото място поради загубата с 1-4 от Гърция при започване на шампионата в Австралия.
 След здрава борба Григор Димитров преклони глава пред международния №4 Циципас След здрава борба Григор Димитров преклони глава пред международния №4 Циципас
По-рано през днешния ден Гергана Топалова загуби с 4:6, 6:3, 0:6 от Мертенс, а Димитър Кузманов прегази Зизу Бергс с изразителното 6:2, 6:0.
 Григор Димитров: Горд съм с произхода си Григор Димитров: Горд съм с произхода си
Снимки: Max Sport 1

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР