България победи Австралия с 29:20 (14:8) в контрола преди стартиращата

...
България победи Австралия с 29:20 (14:8) в контрола преди стартиращата
Коментари Харесай

България разби Австралия в контрола преди Световната купа по хандбал във Варна

България победи Австралия с 29:20 (14:8) в контрола преди започващата във вторник Световна купа по хандбал за мъже в Двореца на културата и спорта във Варна (25-30 април).

В течение на срещата разликата доближи и до 14 гола в наша изгода, а треньорът Илиян Василев тества разнообразни тактически схеми. Иво Петков означи 5 гола за България, Петко Петков и Росен Колев прибавиха по 4, Михаел Иванов осъществя 3, а Владислав Йоргов, Джошкун Якубов и към момента невъзстановеният от травма в ръката Никола Генов вкараха по 2. Към тима към този момент се причисли играещият в елитния френски Шатр капитан Светлин Димитров, който обаче не взе присъединяване в мача. В понеделник идва и състезаващият се във втородивизионния френски Маси Есон Кристиан Василев.

„ Момчетата трябваше малко да се успокоят, тъй като напрежението е огромно. Както видяхме, първите 10-15 минути бяха много стресови. Още един път се появи, че момчетата желаят да дадат доста, само че би трябвало да са спокойни, както се случи по-късно и нещата завършиха още на полувремето. Хубаво е, че ползвахме разнообразни системи. Ако това беше формален мач, щяхме да подходим по различен метод тактически, само че ние пробвахме всичко. Има още неща за оправяне. Но най-много желая да се освободят от този стрес и да почувстват удоволствието от играта. Това са млади момчета, нямат още огромен опит и всички желаят да се покажат и да се потвърдят. Доволен съм от мача, който им оказа помощ да схванат защо приказваме “, сподели след срещата старши треньорът Илиян Василев.

България започва присъединяване си в Световната купа в 19:00 ч. във вторник (25 април) с мач против Азербайджан. В конкуренцията ще вземат присъединяване 12 тима – България, Андора, Азербайджан, Кипър, Англия, Молдова, Малта, Австралия, Куба, Гватемала, дебютантът Индия и Нигерия.

В първата фаза на Световната купа тимовете ще спорят в четири групи. България е в група „ D “ с Азербайджан и Нигерия.

„ За нас е значимото да бием! Другите каквото вършат, вършат. Наблягаме най-много на нашата игра, на нашата група. Имаме четири мача и би трябвало да ги вземем. Това е ситуацията. Ако не бием тези четири мача, няма къде да вървим нагоре. Целим се в първото място и не го укривам. За това сме тук. Не сме пристигнали да се пробваме, а да създадем нещо. Трябва да имаме упоритост, само че въпреки всичко е спорт. Всички желаят в действителност да завоюват. Това ме радва, тъй като няма потребност от спомагателна мотивация “, съобщи Василев.

Отново в 19:00 ч. в сряда (26 април) срещаме Нигерия.

Регламентът на Световната купа планува състезателите в тимовете да бъдат на възраст сред 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР