България По 20 г. затвор за машинистите от жп катастрофата

...
България По 20 г. затвор за машинистите от жп катастрофата
Коментари Харесай

По 20 г. затвор за машинистите от жп катастрофата в Хитрино, поиска прокуратурата

България По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в Хитрино, изиска прокуратурата Единствената причина за случая е висока скорост, стана ясно преди дни  Василена Василева 16 януари 2020, 22:05  По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в Хитрино, изиска прокуратурата
По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в Хитрино, изиска прокуратурата
 Камери са снимали хипотетичния причинител на палежа в Ихтиман
Камери са снимали хипотетичния причинител на палежа в Ихтиман
 Мами ли българинът с подправени болнични? Държавата подхваща ограничения
Мами ли българинът с подправени болнични? Държавата подхваща ограничения
 Протест у нас против отнемането на българче в Германия
Протест у нас против отнемането на българче в Германия
 Проговори жертвата на „ валиумния изнасилвач ”
Проговори жертвата на „ валиумния изнасилвач ”
 Учредяват български ВиК холдинг с 1 милиарда лева капитал
Учредяват български ВиК холдинг с 1 милиарда лева капитал
 Отказваме ли се от европари за Автомагистрала „ Струма ”
Отказваме ли се от европари за Автомагистрала „ Струма ”
 Арестант избяга от полицията през основния вход
Арестант избяга от полицията през основния вход

рокуратурата изиска наказване към оптималния размер за обвинените по делото за железопътното произшествие в Хитрино машинисти на днешното правосъдно съвещание в Шуменския областен съд.

Подсъдими са Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата в ранната заран на 10 декември 2016 година в региона на гара "Хитрино " влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан.

Вещо лице: Висока скорост е повода за злополуката в Хитрино

По-рано на днешното правосъдно съвещание бяха огласени и приобщени материалите по делото, което стартира в края на предходното съвещание.

Адвокат Николай Димитров, който съставлява ползата на засегнатите от случая в Хитрино, сподели, че той ще пледира за оптималната присъда за обвинените, която по думите му е 20 години "лишаване от независимост ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Европейската комисия съди България за сигурността на ЖП превоза

Това се чака да направи на идващото съвещание по делото - на 21 януари, когато е планувано да показват пледоариите си и юристите на обвинените.

"Считаме, че обвинените пропуснаха своята опция да получат по-ниски присъди, признавайки своята виновност, която е несъмнено потвърдена от всички материали по делото ", сподели Димитров.

Той изрази вяра че на оповестеното за 22 януари правосъдно съвещание по делото ще бъде произнесена присъда и то в оптимален размер.

За Димитров, а и съгласно пледоарията на прокуратурата, причина за железопътното произшествие е високата скорост с която се е движела влаковата комбинация.

Искат от хората в Хитрино да връщат пари за дограма

Преди дни стана ясно, че единствената причина за влаковата злополука в Хитрино е високата скорост. Това съобщи пред шуменския съд проф. Мая Йорданова, експерт, изготвила експертиза за положението на жп пътя на гарата в селото сред стрелките с номера 1 и 5.

"Влакът щеше да мине безпроблемно, в случай че се движеше с 40 километра в час, а не с двойно по-висока скорост ", сподели професор Йорданова, представена от БНР. "Причината за случая не е в железопътния път, макар че положението му не е положително ", изясни тя. "Физическите сили, работили на композицията, са довели до обръщането на шести вагон ".

При стрелка с номер едно на стоманения път тя е минала с 81 км/час, а при стрелка с номер пет, със 78 км/час, като оптималната позволена скорост в гаровите коловози е 40 км/час.

При гърмежа преди три години починаха седмина, разрушени бяха къщите в региона.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: хитрино дело подсъдими затвор .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Забраняват износа на питейна вода от България  1 Стотици излъгани от уебсайт за аксесоари за телефони  1 Един от шестима служащи в Европейски Съюз е ниско заплатен  1 Чушки с пестициди и лешници с микотоксин хванати у нас --> Пaрите ни  Забраняват износа на питейна вода от България Забраняват износа на питейна вода от България  Стотици излъгани от уебсайт за аксесоари за телефони Стотици излъгани от уебсайт за аксесоари за телефони  Един от шестима служащи в Европейски Съюз е ниско заплатен Един от шестима служащи в Европейски Съюз е ниско заплатен  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Иран: Европейски Съюз, за какво позволявате на Съединени американски щати да ви тормозят <br>
Иран: Европейски Съюз, за какво позволявате на Съединени американски щати да ви тормозят
 <br> Почина <strong> бащата </strong> на <strong>
" />
Почина бащата на " Скалата "
 <br> <strong> Утре е огромен празник </strong>, какво би трябвало да знаем авансово <br>
Утре е огромен празник , какво би трябвало да знаем авансово
 <br> <strong> Учени откриха </strong>, че човешкото тяло става <strong> все по-студено </strong> <br>
Учени откриха , че човешкото тяло става все по-студено
Последни  Снимка: БГНЕС По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в...  DW: Колко български деца живеят в друга страна от Европейски Съюз DW: Колко български деца живеят в друга страна от Европейски Съюз  Снимка: iStock Бомбени закани в Москва, над 10 000 души са евакуирани  Снимка: iStock Камери са снимали хипотетичния причинител на палежа в...  Снимка: iStock " Валиумният изнасилвач " остава зад решетките  Снимка: БГНЕС Симеонов отново се захвана с хазарта, предлага да има единствено...  Снимка: iStock Съединени американски щати заплаши Европа с мита върху колите  България желае Съда на Европейски Съюз да отхвърли иск за серния диоксид в Гълъбово България желае Съда на Европейски Съюз да отхвърли иск за серния...  Снимка: БГНЕС Съдът реши: Нено Димов остава в ареста  Снимка: iStock Колко останахме в България? Национален статистически институт ни брои пробно през...  Снимка: EPA/БГНЕС Русия има нов министър председател! Държавната дума утвърди Мишустин...  Снимката е илюстративна 3-метрова вълна до момента в който пиеш кафе  БГНЕС Гешев разпореди инспекция на всички огромни язовири в...  <p>Млад мъж преобрази <strong>стара каравана</strong> в дребен дом</p> Млад мъж преобрази остаряла каравана в дребен дом  <p>Ненчо Балабанов и Елена Атанасова показаха премиерно клипа към песента <span style= Ненчо Балабанов и Елена Атанасова показаха премиерно...  Снимка: БГНЕС Мами ли българинът с подправени болнични? Държавата...  <p><strong>Учени откриха</strong>, че човешкото тяло става <strong>все по-студено</strong></p> Учени откриха, че човешкото тяло става все по-студено  АОБР: Доброто име на „ Стомана Индъстри “ е значимо за България АОБР: Доброто име на „ Стомана Индъстри “ е значимо за...  <p>Черната дупка в ядрото на Млечния път <span style= Черната дупка в ядрото на Млечния път „ се...  <p>Протест у нас против отнемането на българче в Германия</p> Протест у нас против отнемането на българче в Германия Всичко от през днешния ден Виц на деня - Иване, благополучен ли си с жена си? - Ми.. к'во да върша? Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Снимка: iStock Бомбени закани в Москва, над 10 000 души са евакуирани  Снимка: БГНЕС Симеонов отново се захвана с
хазарта, предлага да има единствено държавна лотария  Снимка: EPA/БГНЕС Русия има нов министър председател! Държавната дума утвърди Мишустин за поста (+Видео)  Снимка: БГНЕС Съдът реши: Нено Димов остава в ареста  Снимка: iStock " Валиумният изнасилвач " остава зад решетките  <p>Черната дупка в ядрото на Млечния път <span style= Черната дупка в ядрото на Млечния път „ се храни ” с непознати обекти  Идентифицираха телата от Варна, Димитров е умрял Идентифицираха телата от Варна, Димитров е умрял  Цонев: Правителството ще падне, в случай че всички от опозицията гласоподават Цонев: Правителството ще падне, в случай че всички от опозицията гласоподават  Снимка: iStock Колко останахме в България? Национален статистически институт ни брои пробно през пролетта

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР