България отваря консулска служба в Единбург, за да улесни достъпа

...
България отваря консулска служба в Единбург, за да улесни достъпа
Коментари Харесай

България отваря консулство в Шотландия

България отваря консулска работа в Единбург, с цел да улесни достъпа до административни услуги на хората в северната част на Англия.

„ Това ще помогне на над 8 хиляди българи в Шотландия и двойно повече в Северна Англия да получат обслужване покрай своето местоживеене. Консулската работа ще сътвори и спомагателни условия за подкрепяне на търговско-икономическите връзки на България с тази част от Обединеното кралство ", сподели българският дипломат Марин Райков. Той се срещна със сънародници в Единбург и им сподели обезпечените пространства, в които до два месеца би трябвало да проработи новото дипломатическо посланичество.

Българите в Шотландия от дълго време упорстват за такова, защото за промяна на паспорт, издаване или легализация на документ трябваше да пътуват 700 километра до посолството ни в Лондон. През последните години негови чиновници дори правеха изнесени консулски дни в Единбург на всеки шест месеца и отново не успяваха да обслужат всички чакащи за някаква административна услуга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР