България отпадна от Европейското първенство. Олимпийският шампион Франция победи нашите

...
България отпадна от Европейското първенство. Олимпийският шампион Франция победи нашите
Коментари Харесай

България отпадна от Европейското първенство

България отпадна от Европейското състезание. Олимпийският първенец Франция победи нашите с 3:0 (25:21, 25:21, 25:) в Двореца на културата и спорта във Варна. Осминафиналът се трансформира в следващ огромен празник за трибуните. Отново нямаше празно места в залата. Никога до момента на проведено от България състезание не е имало толкоз доста продадени билети.
Във ВИП-ложата седна Ренато Арена, вицепрезидентът на Европейската конфедерация CEV. До него беше Любомир Ганев, президент на Българската федерация и член на борда на CEV.
Воденият от Пламен Константинов отбор се опълчи доста на огромния любимец през първия гейм. В него дълго водихме, само че най-после не издържахме. Така за тази година пред националите остава присъединяване на олимпийската подготовка в Китай.
Двубоят стартира с едноминутно безмълвие в памет на починалите от естествените бедствия в югоизточна България. Под бурните овации на залата и виковете „ Българи юнаци “ първата точка беше на сметката на Цветан Соколов. Капитанът застана на началния удар, а Алекс Николов и Алекс Грозданов „ хванаха “ с блокадата си френската офанзива – 2:0. „ Петлите “ не закъсняха да нанесат своя удар и обърнаха резултата – 3:2. Николов изравни с мощна офанзива.
Заредиха се равенства с много неточности от начален удар. Както и против Словения, доста безапелационен първоначално беше Соколов. Направихме отново пробив с помощта на ас на Мартин Атанасов – 8:6. А след него блокадата на Соколов бе непробиваема. Най-голямата разлика в мача беше на разположение – 9:6. Франция спря серията ни с видео повтаряне и стигна до 10:11.  Гостите изравниха с ас за 12:12. Чудесна изява на Атанасов ни донесе нов пробив при 16:14. Нашите държаха преднината до 19:17, когато Франция изравни. Два пъти подред на обсада бе „ заловен “ Соколов и преднината стана за „ петлите “ – 20:19. Стана неприятно – Франция направи четвърта поредна точка от ас.
Скандална обстановка се получи при 21:20. Тогава реферът даде точка за България, само че след плевел митинг на гостите промени решението си и накара да пребием началния удар. Този миг се трансформира и в точка на изкривяване. След като започнахме толкоз добре, най-после на гейма се пропукахме. Преднината на гостите стигна 23:20. Частта приключи при 25:21 за противника.
Вторият гейм стартира с дълго разиграване и точка за Франция. Това не беше най-лошото. Точката се трансформира в серия – 4:0. Твърде рано нещата изглеждаха безнадеждни – 8:1. Успяхме да понижим пасива до 5:10, само че по-късно точките се заредиха по равно в двете направления. Това не беше по наш усет. Дълго време нито Франция усили преднината си, нито ние я скъсихме. Резултатът понижа до 15:18 в средата на гейма и публиката отново изригна във вулкан от страсти. Надеждата продължаваше да живее. Преднината на гостите стана единствено 23:21, само че краят на гейма приближаваше. Тогава „ петлите “ направиха 24-а точка. Още при първия геймбол направиха 2:0 – още веднъж 25:21.
Първи пробив в третата част направиха французите – 4:2. За страдание освен не изравнихме, а изостанахме с 3:10. Не успявахме да повторим представянето си от мача със Словения и минутите ни на Европейското състезание изтичаха. Играта се поизравни, само че разликата в точките не намаляваше. Французите нападнаха разнообразно и сполучливо, което несъмнено ни затрудняваше. Всичко действително приключи, когато България изостана с 11:20. Европейското състезание завърши за нас при 15:25.
В другия осминафинал по-рано през днешния ден във Варна щастието се усмихна на Румъния – 3:2 над Хърватия.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР