България отново ще е на сцената на Евровизия през май ...

България отново ще е на сцената на Евровизия през май

Intelligent Music Project ще представи България на Евровизия 2022

България още веднъж ще е на сцената на Евровизия през май 2022 година В Торино, Италия. Страната ни ще бъде показана от супергрупата Intelligent Music Project. 14-тото присъединяване на България на влиятелния интернационален конкурс е в партньорство сред Българската национална телевизия и продуцентската компания Intelligent Music Ltd. Това оповестиха през днешния ден на специфична конференция генералният шеф на Бългаската национална телевизия Емил Кошлуков и доктор Милен Врабевски – основател, продуцент и създател на музиката и текстовете на Intelligent Music Project.

Начело на Intelligent Music Project, като неизменима част от състава, ще застане актуалният вокалист на именитата група на Ричи Блекмор Rainbow – Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия следващата година ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще показват България с песента Intention (Намерение). Автор на музиката и текста на парчето е доктор Милен Врабевски. Той споделя, че песента слага въпроса за персоналната вътрешна битка на всеки от нас с остарелите модели на религия и държание, които ни дърпат обратно. Песента ще е подготвена напълно скоро, а почитатели на групата ще могат да я чуят на идното им турне през декември, незабавно след формалното ѝ показване в ефира на Българска национална телевизия 1.

„ Българска национална телевизия ще продължи традицията за присъединяване на България на най-престижния музикален конкурс в Европа. Като социална медия, наш дълг е да отворим вратите на българската музика към света. През 2022 ще представим страната ни с рок на международно равнище и се надявам песента да бъде оценена и подкрепена, както в България, по този начин и в чужбина. “, съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия, Емил Кошлуков.

„ С оглед утвърждаващата се наклонност за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите сътрудници от Българска национална телевизия имаме вяра, че този интернационален, само че в основата си изцяло български план, работещ напълно за името на България по света, ще показа повече от сполучливо страната ни на идното издание на Евровизия. Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо международно равнище – самият факт, че рок величия от подобен сан са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката ни, приказва за безкомпромисния професионализъм, който постоянно сме влагали и ще вложим и в този момент в учатието ни в състезанието. Повече от 20 години се занимавам с родолюбиви дела както в персонално качество, по този начин и с моята Фондация Българска Памет. Приемам този конкурс точно като такава идея. Всичко, което съм направил и постигнал досега, е поръчител за това, че дружно с екипа ми ще създадем всичко, което зависи от нас, с цел да представим почтено България на европейската музикална сцена “, разяснява доктор Врабевски.

„ С Intelligent Music Project сме дружно съвсем от три години. Чувствам се като част от тази група и за мен ще наслаждение да вземам участие в българското показване на Евровизия. Спомням си по какъв начин преди години със сина ми стояхме пред тв приемника и гледахме състезанието, а в този момент аз съм този, който ще се качи на огромната сцена. “, признава вокалистът Рони Ромеро

Източник: dnes.bg