България отново е в епицентъра на скандал - важен за

...
България отново е в епицентъра на скандал - важен за
Коментари Харесай

Евроскандал: Топ престъпник се обеси в Бургаския затвор

България още веднъж е в епицентъра на скандал - значим за органите на интернационалната сигурност нарушител постави завършек на живота си в килия в Бургаския затвор. Властите са в ступор, защото трябвало да екстрадират топ нарушителя от Белгия на европейските служби, с цел да бъде съден, заяви lupa.bg.
Около 20 часа в понеделник арестантът висящ на прозореца на килията си, обесен с навързани елементи от личното си облекло. Бандитът оставил предсмъртно писмо, в което изяснява аргументите, провокирали тази гибел в български затвор.
Случаят ще провокира нова инспекция на управлението на пандиза от Инспектората на Правосъдното министерство, защото е невиждан.
Арестуваният у нас поради интернационалните финансови измами белгиец бил настанен в крилото със пандизчии, само че по неразбираеми аргументи бил качен в общия корпус на лишените от независимост и подложен в обособена килия.
По информация на Флагман чужденецът бил вегетарианец и упорствал да не му дават месо. Психически се чувствал доста зле и желал да го изповяда свещеник. Белгиецът приел като подигравка обстоятелството, че вместо равин, управлението му изпратило български православен духовник.
Скандалът с чужденеца идва като похлупак на разправиите, които текат вътре в управлението на самия затвор. От предходната седмица там е отстранена значима фигура, обвързвана със сигурността, само че в този момент компроматите текат и за самия шеф Бранимир Мангъров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР