България отново е на дъното в Европейския съюз в Индекса

...
България отново е на дъното в Европейския съюз в Индекса
Коментари Харесай

България пак е на дъното в Индекса за 2022 г. за корупция на "Трансперънси интернешънъл"

България още веднъж е на дъното в Европейския съюз в Индекса за 2022 година за корупция на интернационалната организация за битка против корупцията " Трансперънси интернешънъл ".

Страната ни е сложена на 72 място с показател от 43 пункта. На последното място измежду страните от Европейския съюз е Унгария с показател от 42 пункта.

Според изпълнителния шеф на " Прозрачност без граници " Калин Славов, измежду аргументите да сме измежду последните в Европа е продължаващата политическата рецесия у нас.

" Въпреки късия живот на 48-ото Народно заседание имаше законопроекти, които се опитваха да вкарат практики като в Унгария и в Русия ", разяснява той.

В съпоставяне с миналата година показателят бележи нищожно покачване от един пункт, обясниха от българския клон на Прозрачност от без граничи.

Според Огнян Минчев, макар промените на държавните управления страната продължава да стои на едно и също място по повод битката с корупцията, по тази причина – беше безапелационен той, тази тематика би трябвало да престане да се употребява като политическа дъвка:

" Нещо повече, даже и тогава, когато в България е имало персони, политически екипи, които са поемали по-категоричен ангажимент за това " да изчистят " българските институции от масираната корупция, тази упоритост " наред " е заглъхвала с времето. А защото, както споделят циниците, " не можеш да бъдеш власт в България и да останеш на власт, в случай че не си потопиш пръстите в меда ", тъй като самата олигархия, която е гръбнака на икономическата и на политическата власт в страната, няма да те остави на власт, в случай че продължаваш да бъдеш кардинален и безапелационен в прочистването на страната ", уточни Огнян Минчев при представянето на резултатите от последното изследване на " Трансперънси интернешънъл ".

Графика на Индекса за корупация на Българи я
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР