България отдавна трябваше да стане част от Шенген, отказът тя

...
България отдавна трябваше да стане част от Шенген, отказът тя
Коментари Харесай

Симеон Цомокос: България отдавна трябваше да е в Шенген

България от дълго време трябваше да стане част от Шенген, отводът тя да бъде призната е проблем за Гърция. Това съобщи в изявление за БГНЕС Симеон Цомокос, уредник на четвъртия Софийски стопански конгрес и на Делфийския конгрес в Гърция.


„ Темата за Шенген за София, която е сензитивен въпрос и която, позволете ми да кажа, мисля, че трябваше да бъде призната от известно време - не знам, този отвод най-малко за нас, гърците, е невъобразим “, сподели той.

Влизането на България в еврозоната също е настояща тематика, която ще бъде коментирана по време на форума, както и насърчаването на икономическия напредък, увеличението на приходите и непознатите вложения. Цомокос уточни, че за българската стопанска система е добре да получи достъп до европейското финансиране, по този начин София ще може да се ангажира със съществени планове.

За Цомокос най-голямото предизвикателство е въпросът за участието на балканските страни в Европейски Съюз. „ Това е въпрос, който се разисква от дълго време, още със Солунското съглашение от 2002 година Въпросът не е напреднал и балканските общества са ненапълно психически изтощени “, сподели той. Според него прогрес по въпроса може да има вследствие на една немска самодейност, за която ще се приказва на форума в Тирана на 16 октомври и има за цел да форсира процеса. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР