България отдава последна почит на пилотите подп. Петко Димитров и

...
България отдава последна почит на пилотите подп. Петко Димитров и
Коментари Харесай

България отдава последна почит на пилотите, загинали край Граф Игнатиево

България отдава последна респект на водачите подп. Петко Димитров и кап. Венцислав Дункин през днешния ден. Те починаха на 13 септември при безразсъден случай с учебно-боен аероплан L-39 край 3-та авиационна база Граф Игнатиево.

С двамата военнослужещи ще се простят и служебният министърът на защитата Атанас Запрянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. На тъжната гала ще участват висши офицери от Българската войска, военнослужещи и сътрудници.

Поклонението пред водачите ще се състои на през днешния ден от 10 часа в региона на авиобазата в Долна Митрополия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Както SafeNews първи писа, погребението на майор Петко Димитров ще бъде на 21 септември в Лом. Със старши лейтенант Венцислав Дункин, близки, познати и сътрудници ще се сбогуват точно на 22 септември в Разлог.

Пилотите майор Петко Димитров и ст. Лейтенант Венцислав Дункин бяха посмъртно нараснали във военно звание.

Повишението е въз основа на заповед, издадена от министъра на защитата Атанас Запрянов

Майор Петко Димитров Димитров – шеф на работа „ Планиране и отчитане на летателната активност “ в поделение „ Летателно-тактическа подготовка “ на военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е нараснал във военно звание „ подполковник “.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши специалист III степен в работа „ Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка “ на поделение „ Летателно-тактическа подготовка “ във военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е нараснал във военно звание „ капитан “.

А в това време, хиляди българи и фенове на авиацията изрекоха съболезнованията си към околните и фамилиите на водачите. От Министерството на защитата уважиха летците с възпоменателен видеоклип.

Източник: Министерство на защитата

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР