България отчита пореден мрачен рекорд в COVID епидемията. 124 души

...
България отчита пореден мрачен рекорд в COVID епидемията. 124 души
Коментари Харесай

Математици пред bTV: Локдаунът е неизбежен

България регистрира следващ тъмен връх в Коронавирус епидемията. 124 души са умряли през последното денонощие съгласно данните на Единния информативен портал.
Снимка: btvnovinite.bg
Броят на инфектираните доближи близо 7 хиляди, с което бе усъвършенстван върхът от пика на пролетната вълна. Леглата в лечебните заведения понижават. Само за ден са приети в болница над 1100 души.
Снимка: btvnovinite.bg
На този декор математици предвиждат, че при темповете на растеж в броя инфектирани местата в лечебните заведения ще се изчерпат след 7 до 10 дни.

Според математиците локдаун е неминуем, а ограничения като зелен документ са закъснели поради броя инфектирани.

„ Като погледнете с каква мощ се завъртяха числата последните 10-тина дни… Една част от тях се хоспитализират волю неволю, това демонстрира, че до седмица, най-много 10 дни, и тези хоспитализации, леглата няма да стигнат “, споделя математикът проф. Огнян Кунчев.

Дори при цялостно затваряне, съгласно сметките, ще са нужни най-малко 15 дни, с цел да спадне броя болни.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Ако през днешния ден сложим цялостен локдаун, би трябвало да изчакате 10-15 дни да видите по какъв начин ще се счупят нещата “, споделя Кунчев.

Според вирусолози кривата на заболеваемостта хвърчи нагоре, а " Делта " разновидността продължава да господства. Те изясняват за какво съществуването на антитела не е допустим вид за издаване на документ.

„ Антителата са нещо доста хубаво и ни защищават, обаче те са разнообразни типове. Тези антитела, които подсигуряват, че съответният субект е защитен от заболяване, са вирус обезвреждащите антитела. Доказването им се прави с вирус обезвреждаща реакция, тя е единственият способ “, коментирадоц. Любомира Гломб, виросолог в НЦЗПБ.

А до момента в който броят инфектирани се повишава, към момента се чака решение по кое време персоналните лекари ще могат да изписват безвъзмездни медикаменти. НЗОК към този момент е предложила на джипитата да могат да издават предписания. БЛС обаче би трябвало да утвърди това по закон.

" Досега персоналните лекари по какъв начин изписваха безвъзмездни медикаменти без обзор? Оправданието, че не желаем да правим нещо, е постоянно добре пристигнало за някой. Всичко е електронно допустимо ", разяснява ръководителят на НЗОК проф. Петко Салчев.

Безплатни медикаменти за пациенти има и в Коронавирус зоните. Остават обаче две области, в които към момента няма такива - Видин и Силистра.

От тази сряда и Бургас е в тъмночервената зона на разпространяването на ковид съгласно 14-дневната карта, направена от bTV. В Габрово трансферираха 1000 инфектирани на 100 000 души.

За bTV математикът проф. Николай Витанов разяснява, че броят на репродуктивното число се повишава. Това значи, че всеки 10 болни заразяват нови 14. Предстои то да се повишава през идващите дни.

Постоянен пункт за Коронавирус проби ще работи в НДК Родители: Има доста неясноти към тестването на децата за COVID-19 Доц. Гломб: Кривата на заболеваемостта хвърчи нагоре, " Делта " продължава да господства Втори следващ ден с Коронавирус връх у нас: Новозаразените са 6816 Децата и вирусът: bTV в Коронавирус отделението на най-голямата педиатрична болница Денков: Работим за връщането на дребните възпитаници в клас още идната седмица Четвъртата вълна: Ситуацията в лечебните заведения е сериозна, системата е на лимита си (ОБЗОР) Лекари в педиатрията: За да лекуваме COVID-19, страдат деца с други болести Директорът на " Александровска ": В изключителни обстановки са нужни изключителни ограничения Педиатър: Мярката с тестването на учениците е добра, само че закъсня
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР