„България от 1989 г. насам почти не се е развила

...
„България от 1989 г. насам почти не се е развила
Коментари Харесай

Писателят Илия Троянов: Политическият елит в България е фалирал и трябва да се маха

„ България от 1989 година насам съвсем не се е развила в най-важната посока на свободата, демокрацията и същинската обществена правдивост. Фактът, че 1/3 от българския народ е напуснал България или желае да я напусне, демонстрира, че тук доста хора не виждат опция да оцелеят”, декларира писателят Илия Троянов, който живее в Германия, в предаването „ Събуди се”.
„ Това е доказателство, че проблемите на България – корупция, централизация на власт - политическа или икономическа, континуитета на един хайлайф, който по-рано беше номенклатурата, в този момент е един тип олигархия, мафия, всички тези неща пречат на развиването в България и всички данни и всички статистики демонстрират, че България в европейската общественост е на последно място и то с много огромна разлика по отношение на Румъния”, разяснява писателят.
„ Българският политически хайлайф е изцяло банкрутирал. В период от съвсем 30 години той по никакъв метод не можа да развие тази страна, а това значи, че е трябвало да се махне”.
Според него обаче българският народ е доста мирен. „ Има нации, като френския да вземем за пример, които са по-бунтовни””, разяснява Троянов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР