България остро осъжда поредното изстрелване на балистична ракета от Корейската

...
България остро осъжда поредното изстрелване на балистична ракета от Корейската
Коментари Харесай

България осъди остро изстрелването на ракета от Северна Корея


България остро осъжда следващото изстрелване на балистична ракета от Корейската народно-демократична република. Това разясниха от Министерството на външните работи.
Според ведомството това е ново съществено нарушаване от страна на КНДР на нейните интернационалните задължения, произлизащи от многочислените резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Тази поредна тежка провокация заплашва интернационалния мир и сигурност и подкопава международния режим на неразпространение.
„ Република България твърдо се придържа към наложените наказания против КНДР по линия на Организация на обединените нации и Европейски Съюз като инструмент за оказване на влияние върху Северна Корея за съблюдаване на нейните интернационалните задължения “, показва още позицията на Министерство на външните работи.
От министерството приканват КНДР да се ангажира с благонадежден и логичен разговор с интернационалната общественост, който да докара до изцяло, необратимо и проверимо унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров и цялостно използване на съответните резолюции на Организация на обединените нации.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР