България остава солидарна с Украйна и ще продължи да ѝ

...
България остава солидарна с Украйна и ще продължи да ѝ
Коментари Харесай

Ще има правосъдие за престъпленията срещу Украйна. Денков с обръщение за годишнината от войната

България остава солидарна с Украйна и ще продължи да ѝ оказва политическа, филантропична, материална и военна помощ. Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава интернационалното право, да нанася удари върху стопанските системи на всички демократични страни.

Това се споделя в послание на българския министър председател Николай Денков във връзка две години от началото на войната на Русия в Украйна.

На 24 февруари 2022 година Русия атакува Украйна с аргумента, че желае да я освободи от нацизма, въпреки че Украйна не е нацистка страна. Агресорът унищожи цели градове, умъртви десетки хиляди, вписа украински области в конституцията си, и получи обвинявания поради няколко закононарушения в Международния углавен съд.

„ Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин “, споделя Денков.

По думите му „ без значение от огромната дезинформация и агитация на Кремъл “ е ясно, че Москва воюява освен против Киев, само че и против „ кротичък, благополучен и пълностоен живот “ на всички европейски жители, в това число и на българските.

„ Русия не може да завоюва тази война. И един ден ще има правораздаване за всички военни закононарушения против украинския народ “, споделя още министър председателят.

Втората година от войната идва в обстановка на условен застой на фронта. В същото време Украйна изпитва дефицит на муниции и оръжие главно поради блокираната военна помощ от Съединени американски щати. Това към този момент докара до изтеглянето на украинските сили от град Авидиивка в Източна Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР