България остава отворена за открит и прагматичен диалог с Република

...
България остава отворена за открит и прагматичен диалог с Република
Коментари Харесай

Посланикът ни в Скопие се срещна с Буяр Османи

България остава отворена за открит и прагматичен разговор с Република Северна Македония, който да възвърне доверието сред двете страни и във всички сфери от съвместен интерес. Това обръщение на българската страна съобщи посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, която се състоя на 20 май 2021 година.
В рамките на диалога бе доказана българската национална позиция, че поддържането на добросъседски връзки и приемането в границите на процеса на разширение на нужните гаранции за осъществяване на Договора сред двете страни от 2017 година остават главен приоритет за България.
 Министерство на външните работи: Очакваме всеки в районен съд Македония да има право на свободно самоопределяне Министерство на външните работи: Очакваме всеки в районен съд Македония да има право на свободно самоопределяне
По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева краткотрайно ръководещият посолството на Република Север...
Министър Османи приветства прагматичния метод на служебното държавно управление на България за и съобщи, че чака скорошна среща с българския външен министър Светлан Стоев.
Двамата събеседници приветстваха идното взаимно пътешестване на държавните глави на България и Република Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски, които ще отдадат дружно респект пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР