България остава отворена за открит диалог и сътрудничество с Република

...
България остава отворена за открит диалог и сътрудничество с Република
Коментари Харесай

Външно: Нямаме оторизация да променяме рамковата позиция на България

България остава отворена за открит разговор и съдействие с Република Северна Македония, само че всички срещи би трябвало да се организират при осъществяване на изискванията. Това се споделя в публична позиция на новия министър на външните работи Светлан Стоев, изпратена особено до организация БГНЕС.

" От страна на Република Северна Македония има отправено предложение за осъществяване на телефонен диалог сред двамата министри на външните работи и той ще се осъществя незабавно щом програмата на министър Стоев разрешава “, се споделя в позицията на Министерство на външните работи.

" България постоянно е била и остава отворена за открит разговор и съдействие с Република Северна Македония. Междуправителствено съвещание може да се организира тогава, когато са налице нужните предпоставки и условия за това. Провеждане на среща в подобен формат би трябвало да е изпълнено със наличие. В този смисъл, припомняме, че на бъдещо Междуправителствено съвещание следва да бъде признат годишен отчет от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси. Използваме случая, с цел да напомним декларираното от министър Стоев при встъпването му в служба, че българската страна остава отворена за разговор, като в това време служебното държавно управление няма оторизация да трансформира рамковата позиция на България, която е призната с консенсус от всички политически сили в Народното събрание “, се акцентира в позицията на българското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР