България остава извън кръга на участниците в инициативата Отворени Балкани,

...
България остава извън кръга на участниците в инициативата Отворени Балкани,
Коментари Харесай

Унгария и Турция се включват в срещата Отворени Балкани, България - не

България остава отвън кръга на участниците в самодейността " Отворени Балкани ", въпреки поканените да се усилват. На срещата на върха, която ще се организира в петък, 2 септември, в Белград, се включват и публични представители на Унгария и Турция.

Сръбското президентство оповестява, че с изключение на водачите на трите страни, основателки на самодейността - Сърбия, Албания и Република Северна Македония - на срещата ще участват също унгарският външен министър Петер Сиярто и турският му сътрудник Мевлют Чавушоглу.

Страните организаторки ще бъдат показани от президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Албания Еди Рама и от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, заяви уеб сайтът " Албениън дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Както и на предходната среща на самодейността в Охрид, на събитието в Белград се чака още веднъж да участват министър председателят на Черна гора Дритан Абазович и ръководителят на Министерския съвет на Босна и Херцеговина Зоран Тегелтия.

Инициативата " Отворени Балкани " е продължение на балканския " Мини-Шенген ", показан в Нови Сад на 10 октомври 2019 година от водачите на Сърбия, Северна Македония и Албания. Косово, Босна и Херцеговина и Черна гора не са част от самодейността.

Очаква се на срещата тази седмица да бъдат подписани редица двустранни съглашения, отбелязва уеб сайтът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР