България още от самото начало е трябвало ясно да заяви,

...
България още от самото начало е трябвало ясно да заяви,
Коментари Харесай

Христо Иванов: България още в началото трябваше да заяви ясна подкрепа за Украйна

България още през цялото време е трябвало ясно да съобщи, че поддържа Украйна и не е имало нужда военната поддръжка посредством оръжие да минава през медиатори. Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява днешната публикация на " Ди Велт " за български доставки на боеприпаси и гориво за Украйна предходната година.

 

" Вие знаете, че ние постоянно сме успявали България да окаже по всякакъв начин помощ на Украйна и в границите на търговски покупко-продажби, за които става в тази ситуация дума, и в границите на други задължения, в това число безплатна помощ, която отваря опцията България да получи поддръжка за рационализация на своята войска посредством заменяне ".

 

Според него помощта за Украйна е нашият народен интерес.

" Как тъкмо се структурират покупко-продажбите е въпрос на прагматични търговски връзки. За да се скрие това, трябваше да се минава през медиатори и това е донесло загуби за България. Лицемерието коства пари и то на нас. Важното е, че всичко това се е случило ", споделя Христо Иванов.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов разяснява и третия мандат.

 

" За третия мандат шансът е извънредно дребен, той е по-скоро научен. Имаме доста разлики с Българска социалистическа партия ".

Той уточни, че от Демократична България още не са получили покана за лидерската среща и посочи, че въпросната среща му наподобява по-скоро пиар, с цел да се прикрие, че мандатът е жертван.

По случая с Nexo Иванов разяснява, че способените органи си правят работата и акцентира, че Демократична България не я касае този проблем, допълвайки, че тематиката се употребява пропагандно.

На въпрос за финансирането на Демократична България той изясни, че всичко е заявено, обществено и транспарантно.

Всичко е заявено, всичко е обществено и транспарантно. Готови сме, в случай че сме сбъркали някъде, да си понесем отговорността. Но в никакъв случай не сме влизали в покупко-продажби с нашите донори, включително и с Nexo, разясни Христо Иванов.

По думите му актуалният модел на финансиране на партиите е поредност от популистки дейности, които са основали безпорядък. Добави, че на България ѝ би трябвало Закон за лобизма и ясно обществено финансиране.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР