България осъжда остро терористичния акт на Хамас“ и застава категорично

...
България осъжда остро терористичния акт на Хамас“ и застава категорично
Коментари Харесай

Молитва за мир в Синагогата и осъждане на Хамас

България осъжда остро терористичния акт на „ Хамас “ и застава изрично зад Израел. Това обръщение насочиха президента Румен Радев, ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, вицепремиера Мария Габриел и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, които се включиха в Молитва за мир в Софийската синагога.

Всички показаха мнението, че Израел има право да отговори по всевъзможен начин, позволени от интернационалното право. От изключителна значимост е заложниците, държани от терористите, оптимално бързо да бъдат освободени, считат представителите на другите управляващи в България. Те показаха вяра, че спорът няма да се разрасне в целия район.

На молитвата участваха министри, народни представители, посланици и представители на еврейската общественост в България.
Молитвата за мир бе проведена в символ взаимност и съпричастност към жертвите и техните фамилии, с апел за мир в района след невижданата терористична офанзива на радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ против Израел на 7 октомври. В резултат на изненадващото нахлуване в Израел бяха убити към 1300 души, доста от тях цивилни. Взетите заложници в следената от „ Хамас “ Ивица Газа са към 150.  Председателят на Народно събрание Росен Желязков и президентът Румен Радев в Софийската синагога/БГНЕС
Председателят на Народно събрание Росен Желязков и президентът Румен Радев в Софийската синагога/БГНЕС  Александър Оскар, ръководител на организацията на евреите в България
Александър Оскар, ръководител на организацията на евреите в България
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР