България осъжда атаките на Хамас срещу Израел и ще следи

...
България осъжда атаките на Хамас срещу Израел и ще следи
Коментари Харесай

България осъжда атаките на Хамас срещу Израел и ще следи стриктно мигрантския поток

България осъжда офанзивите на Хамас против Израел и ще следи прецизно мигрантския поток. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на конференция във Външно министерство по отношение на визитата държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун в страната.

" Осъждаме по най-категоричен метод офанзивите на Хамас против Израел. Ясно да изразим своята взаимност с Израел, който има право да се пази, и несъмнено, изрично да осъдим големите загуби на почтени човешки животи, както и вземането на заложници ", съобщи Габриел.

" Мисля, че обстановката се развива толкоз динамично, че би трябвало да следим ежеминутно за предприемане на изпреварващи дейности ".

" Едва ли някой можеше да планува до преди 10 дни какво ще се случи. Разбира се, че във връзка с какъвто и да е вероятен мигрантски напън ще продължим да следим обстановката ", сподели още тя.

България и Европейският съюз разчитат на Турция, ако мигрантската вълна се усили, уточни Габриел.

" Разбира се, че сътрудникът ни Турция е един от най-важните, ако има нарастване на мигрантския поток. Това всичко ще бъде в границите на обща и координирана политика на Европейския съюз ", сподели тя.

Според нея " най-хубавият метод е да останем обединени и мобилизирани ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР