България определено има нужда от най-малко 16 нови изтребителя. Но

...
България определено има нужда от най-малко 16 нови изтребителя. Но
Коментари Харесай

Президентът: Излиза ни скъпо, когато авиацията е средство за лични политически интереси

" България несъмнено има потребност от минимум 16 нови изтребителя. Но на военната авиация би трябвало да се гледа като средство за отстояване на националния интерес и за гарантиране на националната сигурност. Когато на нея се гледа като средство за персонални политически ползи и се погазва военната експертиза, постоянно ни излиза скъпо. Винаги води до хабене на публичен запас, до занижени качества, а в някои случаи и до загуба на човешки живот “ - по този начин президентът Румен Радев разяснява поръчката на още 8 самолета F-16.

Това предложи на страната ни американската компания " Локхийд Мартин ", с цел да бъдат доставени с първите платени, евентуално в интервала 2023-2024 година

„ Това е една доста комплицирана технология и целият развой по нейното договаряне, приемане и асимилиране се простира надалеч отвън визиите на този, който взима решение. Затова би трябвало да се почита военната експертиза “, сподели още главнокомандващият, откакто и командирът на Военновъздушни сили към този момент съобщи, че сега страната ни е логистично готова единствено за 8 самолета и сходно решение слага въпроси, свързани с образованието на летателния състав.

Радев разяснява горещата тематика на отбелязването на Празника на авиацията и Военновъздушни сили пред Паметника на българския авиатор, където участва и военният министър Красимир Каракачанов.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" За цялата си 108-годишна история българската авиация постоянно са били притежател на националната горделивост и добродетели, израз на национализъм и родолюбие, на нововъведение и напредък, желая да поздравя всички чиновници на Военновъздушни сили и да им пожелая доста здраве, доста сила и висок дух в тяхната голяма задача ", сподели президентът.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Във връзка с това, че следва Конституционният съд да прегледа неговото питане за противоконституционността на основаването на парламентарна комисия за нова Конституция, препоръчана от ГЕРБ, той още веднъж бе изострен към държавното управление:

 Радев сезира Конституционен съд за краткотрайната Комисия за промени в Конституцията Виж още

„ Надявам се, че Конституционен съд ще отбрани нашата Конституция от незнанието и гаврите , които й се сервират от ръководещите. “

Радев бе помолен да разяснява и идното съвещание на Българо-македонската комисия.

„ Тези хора са експерти, отдадени са на България и те търсят историческата истина и ще отстояват българския народен интерес. Моето обръщение е повече към политиците, които взимат решение. Те не могат да абдикират от този значим и за България, и за Северна Македония, и за Европейски Съюз развой. Крайно време е да се откри това политическо решение, което да утвърди всички правила на добросъседство и почитание на историята “, съобщи Радев.

По думите му това е отговорност на първо място на страната претендент за участие в Европейски Съюз.

Запитан дали има място за компромис и кой би трябвало да го направи, той отговори:

" За взаимни отстъпки постоянно има място, само че взаимни отстъпки не могат да се правят с история , еднаквост, език, с претенции за национални малцинства, тъй като това има дълготрайни последици за връзките вътре в Европейски Съюз, който желаеме да бъде взаимен, кохерентен и обединен “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР