България оказва три вида помощ на Украйна, решиха народните представители.

...
България оказва три вида помощ на Украйна, решиха народните представители.
Коментари Харесай

Комисията по външна политика реши България да даде 3 вида помощи на Украйна

България оказва три типа помощ на Украйна, взеха решение народните представители. Те утвърдиха проекторешение за даване на спомагателна помощ на Украйна. На съвещанието по неотложност бе извикан и военния министър Дагомир Заков. Решението бе взето, откакто украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани България да даде военна помощ на Киев. Който не поддържа Украйна, поддържа Русия, сподели Кулеба.

На този декор депутатите от Комисията по външна политика взеха решение да предложат 3 типа помощ на Украйна - техническа, финансова и филантропична.

Проектът планува:
Цялостен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансов и обществен аспект, както и във връзка с енергийната и продоволствена сигурност на България;Оказване на помощ на Украйна – филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България;Подкрепа за украинските жители, бягащи от войната – законодателни и организационни ограничения за възстановяване на потенциала за приемане и опциите за консолидиране до основаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна.
В претекстовете е посочено, че по този метод страната ни взе участие в солидарните дейности на съдружниците в Европейски Съюз и НАТО за възобновяване на мира и сигурността в целия район.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР