България очаква експерти от Германия, Австрия и Нидерландия, сред които

...
България очаква експерти от Германия, Австрия и Нидерландия, сред които
Коментари Харесай

Денков: България очаква експерти да подсилят охраната на външната граница на ЕС с Турция

„ България чака специалисти от Германия, Австрия и Нидерландия, измежду които и митничари, да следят на място дейностите и да подсилят защитата на външната граница на Европейския съюз с Турция. “ Премиерът акад. Николай Денков насочи такива предложения в персонални срещи с федералните канцлери на Германия Олаф Шолц и на Австрия Карл Нехамер, както и с министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет, представени от 24 часа.

 фотография: БГНЕС

„ Разговори за включване на немски митничари в работата на българо-турската граница са водени още при предходното постоянно държавно управление на Кирил Петков. Тогава концепцията не е била осъществена заради предварителното преустановяване на мандата на кабинета, а по-късно не е била възприета от служебното държавно управление. Сега поканата за взаимна защита на границата се уголемява, като се включват и други специалисти от общо три страни “, добави Денков.

„ Имаме потребност и от експертиза, и от директна помощ при обработването на големия размер от товари, който минава през България изключително след началото на войната в Украйна “, изясни още той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР