България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към

...
България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към
Коментари Харесай

Петков: Чакаме Пътна карта за присъединяване към ОИСР

България чака да получи своята Пътна карта за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с цел да стартира интензивно работата по нея, съобщи министър-председателят Кирил Петков в границите на срещата си в Делфи с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Матиас Корман, оповестиха от Министерски съвет.

Премиерът изрази вяра да има положителен прогрес по тематиката още в границите на идващите няколко месеца.

Петков посочи, че България цени високо взетото през януари решение на Организацията за икономическо сътрудничество и раз да започва диалози с нашата страна за присъединение и особено благодари на Матиас Корман за дейната му и поредна позиция в интерес на това решение.

Министър-председателят предложения генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз да посети България в най-скоро време и допълнително елементи да бъдат разисквани идващите стъпки, които страната ни следва да направи по пътя си към участие в организацията.

Премиерът Петков уточни, че задълбочаването на съдействието на България с Организацията за икономическо сътрудничество и раз е от основна изгода както за провеждането на редица основни промени в нашата страна, по този начин и за укрепването на районния и световния обсег на самата организация.

Министър-председателят уточни, че страната ни споделя полезностите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и поддържа тяхното разпространение, а в сегашния миг е по-важно от всеки път да има общественост от страни, обединени от такива споделени полезности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР