България обявява за персона нон грата двама дипломатически служители на

...
България обявява за персона нон грата двама дипломатически служители на
Коментари Харесай

България обяви двама руски дипломати за персона нон грата, нареди да напуснат страната до 48 часа

България афишира за личност нон грата двама дипломатически чиновници на съветското посолство у нас.Те имат 48 часа да изоставен страната. Това се е случило с нота на Министерството на външните работи в България.

„ Както знаете има доказателства за осъществена разследваща активност от страната на жители на Руската федерация, ползващи се с дипломатически имунитет. Те са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическия им статут в България. Във връзка с това в Министерство на външните работи бе привикан посланика на РФ у нас Елеонора Митрофанова, с цел да ѝ бъдат връчени две ноти. Те бяха връчени на Филип Воскресенски “, уточни представител на Министерство на външните работи.

Освен това, още веднъж с нота, Министерство на външните работи остро стачкува против изявления на посолството на Руската Федерация в осведомителното пространство през последните дни, които съдържат обидни квалификации и внушения по отношение на България и нейните съюзница.

От Министерство на външните работи желаеха неотложно Посолството да отстрани въпросните изявления и да сервира опрощение по съответния ред.

Хората в Украйна могат да не престават да разчитат, че България продължава да оказва нужното подпомагане да бъдат изведени останалите българи в Украйна.

„ В рамките на днешния ден препоръчаме на нашите сънародници в Одеса да останат в домовете си или да отидат до най-близките бомбообежища, защото получихме информация, че са вероятни офанзиви в окръга “, оповестиха още в Външно министерство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР