България няма как да предостави 155-милиметрови муниции и боеприпаси на

...
България няма как да предостави 155-милиметрови муниции и боеприпаси на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Няма как да дадем 155 мм муниции и боеприпаси на Украйна

България няма по какъв начин да даде 155-милиметрови боеприпаси и муниции на Украйна, защото не разполага с такива, съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Стоянов уточни още, че в складовете ни няма подобен диаметър снаряди и че се надява, откакто бъде осъществен планът за нови артилерийски гаубици, да имаме такива.

" Ако частни компании от българския военно-промишлен комплекс имат потенциал да създават такива, тези компании сами вземат решение с кого да търгуват и за кого да изнасят, само че това минава през решение на Комисията към Министерството на стопанската система ", подсети той.

Стоянов изясни решението на Министерство на защитата и на служебното държавно управление да съобщи муниции за 350 млн. лева на ВМЗ-Сопот, с цел да получи новопроизведени. Той посочи, че това се прави за възобновяване на военновременните ресурси и добави, че това е залегнало в решението на Народното събрание за оказване на поддръжка за Украйна. Министърът на защитата разяснява, че не може да каже какво ще прави ВМЗ-Сопот с тези снаряди.

Стоянов разяснява и решението на Русия за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

 

Това, което се случва е изнасяне на по-предни позиции на ядрено оръжие, което не взема решение спора, а го задълбочава. Това заостря спора, само че все още няма риск от потребление на нуклеарно оръжие. 

Министърът изясни, че въпреки предоставянето на муниции на Украйна, спорът с Русия се задълбочава.

 

Източници: " 24 часа ", dariknews.bg

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР