България няма да загуби средства по Програмата за развитие на

...
България няма да загуби средства по Програмата за развитие на
Коментари Харесай

Няма да загубим евросредства селските райони за 2023 г., уверява МЗХ

България няма да загуби средства по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014 - 2020 за 2023 година, твърдят от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

От институцията декларират, че при встъпването в служба на отрасловия министър Кирил Вътев и екипа му са били под риск от загуба към 120 милиона евро средства по ПРСР.

От Министерство на земеделието и храните показват, че след напъните на администрация в аграрното министерство, екипа на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) и от страна на Европейската комисия (ЕК) рискът от загуба на средства е изцяло отстранен. С такова решение са завършили договарянията със службите на Еврокомисията за признание на форсмажорни условия, дължащи се на следствията от пандемията Ковид-19 и войната в Украйна, попречили осъществяването на заплащания към бенефициенти по другите ограничения и подмерки от ДФЗ през календарната 2023 година

След извършената двумесечна връзка България няма да загуби нито едно евро по Програмата за развиване на селските региони за 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР