България няма да участва на престижния отборен турнир ATП Къп,

...
България няма да участва на престижния отборен турнир ATП Къп,
Коментари Харесай

България няма да участва на ATП Къп заради отказ на Григор Димитров

България няма да взе участие на влиятелния екипен шампионат ATП Къп, макар че отборът на Австрия отпадна дефинитивно. Причината е, че първата ни ракета Григор Димитров (№28) е решил да не си размества програмата, твърди вестник " Сега ".
Снимка: Reuters
Най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм се отхвърли още в средата на декември, само че тогава България, която бе първа запаса, не бе включена поради новия правилник на шампионата, съгласно който е задоволително втората ракета да е в Топ 250, а подобен в Австрия е Денис Новак. Но през вчерашния ден и Новак разгласи, че няма да взе участие.

Това означаваше, че България влиза в шампионата. При такава обстановка уредниците от АТП беседват непосредствено с водещите играчи (капитаните) на тимовете, а не със съответните федерации, защото шампионатът е на ATП и федерациите нямат отношение към него. Разговаряно е с Григор Димитров, който е отхвърлил поканата и по този начин Франция ще замести Австрия.
Снимка: Reuters
Пред уеб страницата Teniskafe мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, изяснява, че екипът на нашия топ тенисист си е дал 25 декември като финален период да реагира за вероятно присъединяване в Сидни. След което към този момент нямало да има време да се събере съставът, да се извадят визи и други нужни документи.

Оказва се, че това не е по този начин - изключително в частта с визите. Защото и Григор, и втората ни ракета Димитър Кузманов сега са в Австралия - единият ще играе на шампионат в Мелбърн, а другият в Бендиго. А нощес се оказа и че най-малко още един от отбора - Адриан Андреев, също има виза. Т.е. - има трима с визи, а тъкмо от толкоз може да е формиран един тим на ATП Къп, написа още " Сега ".
Снимка: https://www.instagram.com
Андреев разгласява в " Инстаграм " и своя чат с представител на АТП, който още в неделя (26 декември) го пита дали има виза, тъй като се обрисува Австрия да не взе участие и ревизира дали България може да събере най-малко " трима членове, в случай че Григор се съгласи да играе ". Андреев дава отговор позитивно, на което представителят на АТп му споделя, че ще приказват първо с Григор Димитров.

На идващия ден - понеделник (27 декември) Андреев получава отговор: " Григор реши да следва първичния си проект и да взе участие на шампионата в Мелбърн. Той няма да взе участие на ATП Къп, тъй че ще бъде признат идващ тим ".

" Сега " потърси за коментар вицепрезидента на БФТенис Рангел Марков, който реагира извънредно остро на създалата се обстановка.
Снимка: Getty Images
" Първо - би трябвало да е ясно, че федерацията не е страна в този развой с поканата към тенисистите. ATП държи връзка със съответните първи ракети на страните, тъй като точно по техния рейтинг се прави и разпределението - съобщи Марков. - Но би трябвало доста да съжаляваме за обстановката. Защото се оказва, че виза има и Адриан Андреев и плоското пояснение, че играчите нямат визи, не е правилно. Жалкото е, че за следващ път Григор обръща тил - и на България и най-много на тези момчета, които имат голяма потребност от този шампионат. За Мико Кузманов и Адриан единствено това, че ще играят с топтенисистите непосредствено ги праща в друга орбита. Включително и финансова, което за тях е извънредно значимо. "

Според Марков евентуално екипът на Григор Димитров има опрощение за отхвърли да си промени програмата, само че той счита, че откакто най-хубавият ни тенисист е на място в Австралия е можело да си приоритизира проектите.

" Изпуска се една опция да се показа България, изключително след отличния дебют в шампионата през 2019 година Да, в този момент групата е доста сложна (б. р. - с Русия, Австралия и Италия), и в случай че са създали тази преценка, че няма да може да се повтори 2019-а, не е добре. Но си заслужава да играеш за България - добави Марков. - Много тъпо за останалите момчета. Те имат голяма нужда да играят такива срещи и няма да имат тази опция. А и към този момент имаме в България няколко генерации млади тенисисти - деца, израснали с фантазията да са Григор, които не могат да се допрян нито веднъж до него - той веднъж не е пристигнал да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е доста огромно. Но в случай че най-малко малко не го съобщи на тези след него, какъв е смисълът. Джокович, да вземем за пример, непрестанно оказва помощ и поддържа младите сръбски тенисисти. Затова те са толкоз напред в ранглистите, а нито са по-добри, нито са по-талантливи от нашите. Явно е въпрос на отношение - и към страната, и към останалите играчи тук, и към идващите генерации тенисисти. ", прибавя Марков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР