България няма да търпи насилие над българите и гражданите в

...
България няма да търпи насилие над българите и гражданите в
Коментари Харесай

Радев: България няма да търпи повече насилие от РСМ

България няма да търпи принуждение над българите и жителите в Република Северна Македония и ще употребява всички национални и интернационалните принадлежности за отбрана на техните права.

Тази позиция изрази президентът Румен Радев на среща в президентството с  заради българската си еднаквост. България също по този начин е уведомила своите интернационалните сътрудници за следващата антибългарска акция в РСМ, пишат в прессъобщението си от президенството.

Институциите в югозападната ни съседка би трябвало с каузи да потвърдят, че не са съпричастни към насажданата с години ненавист към България, съобщи Радев и напомни за палежите и  както и за насилието против македонските българи и български жители. Държавният глава настоя отговорните да бъдат разкрити и дейно осъдени.
 Милков за побоя над Пендиков: Проблемът е, че такива закононарушения остават ненаказани
Милков за побоя над Пендиков: Проблемът е, че такива закононарушения остават ненаказани

Християн Пендиков продължава да получава закани за живота си

Отношението на Северна Македония към закононарушенията е от основно значение както за двустранните ни връзки, по този начин и за европейската вероятност на страната, посочи президентът. Той увери, че България ще следи за дейностите на институциите в РСМ за гарантиране на живота и здравето на своите жители, които макар систематичните репресии, не престават да отстояват своята българска национална еднаквост.

По думите му залог за европейската вероятност на РСМ е вписването на българите в македонската конституция, действителното ангажиране на институциите с изкореняването на езика на омразата към България и българите, както и осъществяване на двустранния контракт за добросъседство.

В умозаключение Румен Радев поздрави майката на Христиан Пендиков за това, че е отгледала заслужен наследник, а Христиан - за смелостта му да отстоява българското си име.
 Пендаровски не бърза да вписва българите в Конституцията на РСМ
Пендаровски не бърза да вписва българите в Конституцията на РСМ

За македонския президент това не е политически приоритет номер едно

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР