България няма да си промени кредитния рейтинг, дори и да

...
България няма да си промени кредитния рейтинг, дори и да
Коментари Харесай

Красен Станчев: 50 милиона загуби търпи бизнесът заради коронавируса и то само за ден

България няма да си промени кредитния рейтинг, даже и да се наложи нов заем поради рецесията с ковид. Кредтният рейтинг ни е добър. Това стана ясно от разбора на икономиста Красен Станчев, шеф на Института за пазарна стопанска система.

„ Всички ограничения, които аз ги счетох, са за 6.5 милиарда лева Резервът номинално е 10 милиарда лева, само че 3 милиарда лева от него би трябвало да останат в сребърния фонд. На разположение т.е. са 7 милиарда лева “, изясни той по отношение на оповестените от държавното управление ограничения за справяне с икономическите проблеми след ковид.

Горанов за рецесията с COVID-19: Да не истерясваме!

Станчев напомни, че през днешния ден някогашният министър председател Иван Костов сподели, че обстановката е доста напрегната. Икономистът счита, че средствата от страната могат да покрият потребностите на бизнеса за до 3 месеца.

„ Загубите дневно за тези, които са директно наранени – заведения за хранене, хотелиери, превоз, са 50 млн. лева “, уточни Станчев.

Той разяснява, че страната е декларирала помощ на изпадналите в потребност, само че мъчно биха се определили какви са критерии за това кои тъкмо са в потребност.

„ Онова, което е значимо, да няма подозрения в процедурите. Банките по-добре познават своите клиенти, в сравнение с държавното управление. Какви са им депозитите, какъв брой могат да устоят. Не чакам да се стигне до криза “, съобщи още Станчев.

„ Основният проблем е, че компаниите остават без работа, т.е. работодателите “, уточни той.

И уточни също, че Данък добавена стойност не би трябвало да се визира.

„ Той се събира автоматизирано. Хората го заплащат, само че го управлява бизнесът “, разясни Станчев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2272  Лойдс стопира 780 планувани съкращения на чиновници, поради ковид Лойдс стопира 780 планувани съкращения на чиновници, поради ковид  Папагал в Израел предизвестява: Папагал в Израел предизвестява: " Коронавирус! Не излизай на открито! "  Емил Димитров: Всички боклуци от ковид е хубаво да отиват в инсенератор Емил Димитров: Всички боклуци от ковид е хубаво да отиват в инсенератор
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР